Az NB II-ben szereplő Kiskőrösi KSK férfi kézilabda csapata a bajnokság 13. fordulójában hazai környezetben lépett pályára. Az együttes első hazai tavaszi mérkőzését február 22-én a helyi sportcsarnokban rendezték meg.

-Hirdetés-

A kiskőrösieknél a télen nem volt nagy változás a játékoskeret tekintetében, hiszen szinte változatlanul együtt maradt az őszi keret. Új játékosként érkezett Kecskemétről Vörösváczki Tibor és Forgács Tamás, akik jól beilleszkedtek a csapatba és a hazai mérkőzésen ketten összesen 13 góllal segítették az együttest. Az ellenfél a Mecseknádasd gárdája volt, amely a bajnokság élcsapatának számít és a tabella második helyén áll. A kiskőrösiek sokáig jól harcoltak de sajnos második félidőben már nem bírták a nagy iramot és 30-25-re (16-13) kikaptak: Petróczi-Kis (k), Kű (k), Molnár (k), Hunyadi 1, Vörösváczki 7, Forgács 6, Rohoska, Kulcsár, Wágner, Nagy B. 1, Dózsa 4, Polereczki 1, Gucsi 1, Turi 4, Patai. Edző: Horváth András.

Az első félidőben kiválóan játszottak a hazaiak és bátor, jó játékukkal meglepték az ellenfelüket. A szünet után 20-21-nél vették át a vezetést a mecseknádasdiak, amit követően már nem engedték ki a kezükből az előnyt. A találkozó utolsó felében a kiskőrösiek nagyon sok hibát követtek el támadásban és védekezésben egyaránt, amiket góllal büntetett az ellenfél. A rutinosabb, jobb játékerőt képviselő vendégek a második félidőben nyújtott teljesítményüknek köszönhetően megérdemelten nyertek.

Petróczi-Kis András – Kiskőrös KSK játékosa:
-Az első félidőben úgy gondolom, hogy a védekezésben és a támadásban is mindenki kitette szívét, lelkét a pályán. Voltak ekkor is hibáink, de mindig kisegítettük egymást és nagyon összeszokottan kézilabdáztunk egymást segítve. Az első játékrészben még az is benne, volt, hogy egy kicsivel akár nagyobb különbséggel is vezethettünk volna. Sajnos a szünet után bennragadtunk az öltözőben és a védekezésünkben különösen a belső posztokon hibáztunk sokat. Mi kapusok sem tudtuk hozzátenni azt az extrát, ami átlendítette volna a mai napon a csapatot a holtponton. A végén lett volna még reményünk, amikor feljöttünk 3 gólra, de hibáztunk támadásban, amiből gólt kaptunk és ez nem fér bele egy ilyen jó képességű ellenféllel szembeni találkozón. A mérkőzést csapatszinten buktuk el a második félidőben. Azt mondom, hogy öttel kikapni a második helyzettől az nem szégyen, de a továbbiakban több kell, hogy eredményesek legyünk.

Ifjúsági eredmény:
Kiskőrösi KSK-Mecseknádasd 23-27 (10-15)
Legjobb góldobók: Bartha 5, Bezsenyi Á. 4, Tóth N. 4.

A felnőtt csapat jelenleg a 12 csapatos bajnokságban a 10. helyen áll 13 mérkőzésen szerzett 7 ponttal, az ifjúságiak pedig a 6. helyen vannak 18 ponttal.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (41 db kép)
MEGOSZTÁS