Avagy a bócsai farsang nem ismer korlátokat!

A farsangi szezon rendkívül sokoldalúra sikeredett Bócsán. A minden díjat (számomra legalábbis mindenképpen) elhozó felnőtt farsangról már írtunk, most tekintsünk bele a gyerekeknek szervezett programok fotóalbumába!

Versmondó verseny

-Hirdetés-

Idén rendezték meg a második versmondó versenyt a Bóbita óvodában. Összesen tizenhárom kisgyerek nevezett be. A választott téma a „Kedvenc versem Mentovics Évától” volt. A verseny célja a tehetséggondozás, a gyerekek beszédkészségének, szóbeli kifejező képességének fejlesztése és az önbizalom erősítése volt. A középső csoport legjobbja Mészáros Miléna, a nagycsoportban pedig Szentgyörgyi Léna volt.

Farsangi forgatag a könyvtárban

A legkisebbek még szüleikkel ünnepelnek. Erre szolgál a rendszeresen működő Baba-Mama Klub a Boróka Könyvtárban. Farsangjuk már hagyomány a faluban. Ezúttal is színes jelmezekbe öltözött babák ropták a táncot, volt köztük kicsi cowboy nagy kalappal, hercegnő, pillangó, katicabogárka, súlyemelő bajnok és még sok ötletes jelmez. Az anyukák mellett apukák és nagyszülők is elkísérték a csöppségeket, így igazi családias légkörben telt ez a délután.

Farsang az óvodában

Az óvodai farsang itt nem múlhat el vendégművész nélkül. Miután bemutatkoztak a csoportok, összegyűltek, hogy együtt hallgassák meg a Lóca Együttes műsorát. Ezen az ünnepen, mint sok más helyi gyerekrendezvényen, finom fánkok és házi sütemények kerültek ki az ügyes kezű anyukák kosarából.

Iskolás farsang

Bócsán az a szokás, hogy az elsősök még egyénileg öltöznek be. Őket aztán már „osztálykeretben szereplő” felsőbb évfolyamos társaik követik. Ehhez kell ám a fantázia! És persze nem kölcsönzőből kerülnek ki a jelmezek, hanem közös munka eredményei! A többfajta kerettörténetet és alapötletet felvonultató műsorok között szerepelt egzotikus tánc fiúkkal, dominók tánca, utazás… de a legveszélyesebb az oroszlánokkal végzett cirkuszi bemutató volt.

Idén még egy külön meglepi is történt: a konyhás nénik ugyancsak beöltöztek és be is vonultak a tornaterembe… Aztán következett a tombolasorsolás és a táncos buli. A büféről a 6. osztályos szülők gondoskodtak, ahol mindenféle finomságot lehetett kapni.

A zsűrinek, nem volt könnyű dolga, de végül minden osztály megkapta a jutalmát.

Káposzta Lajos

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (48 db kép)
MEGOSZTÁS