A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság első tavaszi fordulójában a Soltvadkerti TE csapata hazai környezetben lépett pályára. A február 23-án lejátszott találkozót az élőfüves pálya kímélése miatt műfüvön rendezték meg.

-Hirdetés-

A soltvadkertiek ezen a játéknapon a jó erőkből álló Kiskunfélegyházi HTK együttesét fogadták, akikkel 2-2-es (1-1) döntetlent játszottak: Eifert – Dobosi, Tóth Á. (Rózsa), Frei, Radics, Pekker, Geleta (Szabó Sz.), Márki, Molnár, Nagy Sz., Szalai.

A Soltvadkerti TE kezdőcsapata

A találkozó esélyese az érmes helyekért harcoló Kiskunfélegyháza volt, a hazaiak pedig abban reménykedhettek, hogy nagy lelkesedéssel felnőhetnek a vendégekhez. A mérkőzést a kiskunfélegyháziak kezdték jobban, akik egy előreívelést követően a 8. percben védelmi hibából szerezték meg a vezetést Nagy Viktor révén. A vezetés megszerzése után úgy gondolták a vendégek, hogy már megnyerték a mérkőzést és sok labdatartással alakítottak ki meddő mezőnyfölényt.

Mindeközben a soltvadkertiek szervezett védekezésből indított kontra akciói rendre veszélyt jelentettek elsősorban Radics Zoltán gyorsaságát kihasználva. Az első félidő végén a bátran támadó és több gólhelyzetet kialakító hazaiak Geleta Patrik találatával kiegyenlítettek (1-1). A szünet után is hasonló volt a játék képe, mint az első 45 percben. Egy szép kontratámadás végén Radics Zoltánra az 59. percben nem léptek ki a védők és ő bal oldalról középre húzva lőtt szép gólt 16 méterről (2-1). A kiskunfélegyháziak ezt követően teljesen átvették a játék irányítását, de Eifert János kapusnak csak néhány esetben kellett védenie nagyot. A vendégek nem tudtak igazán nagy gólhelyzeteket kialakítani a szervezetten védekező soltvadkertiek ellen.

A kiskunfélegyháziak 84. percben szerezték meg az egyenlítő találatot (2-2) Valkai Tamás szabadrúgása után, amikor a labda két emberen is irányt változtatva jutott szerencsés körülmények között a hazai hálóba. A soltvadkertiek rászolgáltak az 1 pontra, amivel a forduló meglepetését okozták és nagyon közel voltak ahhoz, hogy legyőzzék a kiskunfélegyháziakat.

Marton István edző jól irányította ezen a napon a kispadról a soltvadkerti fiúkat

Marton István – Soltvadkerti TE edzője:
-Ma egy bajnokesélyes csapat ellen játszottunk, akik győzelmük esetén átvették volna a tabellán a vezetést. Azt mondtam az öltözőben a fiúknak, hogy amennyiben ma mindenki a képességének megfelelő maximumot nyújtja a pályán, akkor bármilyen eredménnyel elégedett leszek. Mindezt megfogadták a játékosok, ami még egy jó játékkal is párosult. Az első félidőben szerintem sokkal jobban fociztunk az ellenfelünknél. Bravúros módon meg tudtuk fordítani az eredményt és 2-1-nél volt egy olyan hatalmas gólhelyzetünk, amivel eldönthettük volna a mérkőzést. Sajnos ilyen a foci, mert a kisfunfélegyháziak a végjátékban egy szerencsés góllal egyenlíteni tudtak. Utólag most szomorú vagyok, mert egy megnyert mérkőzésen játszottunk döntetlent. Jó úton járunk, a csapat folyamatosan fejlődik és ilyen hozzáállással bárki ellen lehet esélyünk.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (52 db kép)
MEGOSZTÁS