Izsák nyert a háromszoros kupagyőztes Kunszállás előtt, 2020. február 22-én az Izsáki Sportcsarnokban, a Tóth ‘Topa’ Mihály emlékére rendezett öregfiúk labdarúgó tornán.

-Hirdetés-

Az egykori nagyszerű sportember, Tóth Mihály (1954 -2006) – ‘Topa’ emlékére már a kilencedik alkalommal szervezték meg az izsákiak, a 45 év feletti korosztály számára az öregfiúk teremlabdarúgó tornát. A tornára benevezett tíz csapat reggel nyolctól este hatig, a szokásos menetrendben: két öt-csapatos csoportmérkőzés első négy helyezettje selejtezőkkel, majd helyosztókkal döntötték el a végső sorrendet: 1. Izsák; 2. Kunszállás; 3. Mobil Haverok (Ballószög); 4. Hungarian Talents FC (Budapest); 5. Kiskunfélegyháza; 6. Kiskunlacháza; 7. Szabadszállás; 8. Töpszli FC (Kecskemét); 9. Pákász Tanya (Gárdony); 10. Jakabszállás.

A díjakat Gréczi Gábor, az Izsáki Sárfehér SE elnöke, Tóth József főszervező, valamint a Birkás Bor és Pálinkaház képviseletében, Birkás Zoltán adták át. Minden csapat kapott valamilyen kupát a tornán történő részvételéért, valamint a borház erre az alkalomra felcímkézett borát. A legjobb kapus különdíját Cseh Attila (Kunszállás) kapta. A legtöbb gólt lövő játékos, 10 góllal, három év után ismét Seres János (Kiskunfélegyháza) és a legjobb mezőnyjátékos Torbán Csaba (Izsák) lett. A Tóth József által 2014-ben alapított TOPA KUPÁT, Ballószög (kétszer), Jakabszállás (egyszer), és a legutóbbi három alkalommal nyerő Kunszállás után, most az izsákiak otthon tarthatták.

A kilencedik Topa Kupa jó hangulatú, küzdelmes mérkőzéseket hozott, méltó módon emlékezve az egykori játékostársra, akinek töretlen lelkesedése másokat is mindig magával ragadott. A sportszerű küzdelmekre Bosnyák Sándor és Bábel Sándor játékvezetők vigyáztak, a versenyirodát Izsák László vezette. Az emléktorna ez alkalommal is baráti hangulatú közös vacsorával zárult a Vino étteremben.

-Faragó Gábor-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (33 db kép)
MEGOSZTÁS