Az ütőshangszerek, majd a fekete-fehér billentyűk bűvöletében telt a február 25-i este a Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola dísztermében Soltvadkerten, ahol az Alapfokú Művészeti Iskola zongora tanszakos növendékei a Carmina Hungarica Orff zenekar közreműködésével adtak hangversenyt.

-Hirdetés-

“A zenei szezon elhúzódása miatt kivételesen nem tavaly novemberben, hanem most rendeztük meg a zongorahangversenyünket. Úgy gondoltuk, hogy ez a kis elhalasztás még jól is jöhet, mert a gyerekek tudása még jobban kiteljesedett erre a február 25-i időpontra. Nagyon nagy örömünkre szolgált, hogy ilyen sokan eljöttek a hangversenyünkre, ahol a legkisebb gyermekek hét évesek voltak és ők többnyire idősebb testvéreikkel játszottak négykezest.”

Dr. Pethő István zongoratanárral a legidősebb zongorista Gszelmann Barbara, aki már gimnazista

“Ebben a tanévben 29 zongorista növendékünk van, akik közül ma este mindenki játszott egyszer, de volt, aki kétszer is.”

Trapp Bence betegsége alatt otthon önállóan tanulta meg az előadott darabot

“Népszerűnek mondhatjuk a zongoratanulást, hiszen sokkal több gyermek szeretne zongorázni, mint amennyit be tud engedni az iskola a rendszerbe. Ebben az évben sikerült egy előképző osztályt indítani, ami arra jó, hogy a gyermekek egy kicsit körbe nézzenek, kipróbálják magukat más hangszereken is, hogy az 1-2 éves tanulás után ki tudják választani melyiket is szeretnék igazán” – mesélte nekünk Dr. Fodor Katalin szervező.

Horváth Barnabás zeneszerző gyermekeknek írt zongora kottái nagy segítség a négykezes zongorázás tanulásában, ahol a kicsiknek és a nagyobbaknak a tudásuknak megfelelően van kiosztva, hogy mit és hogyan játszanak a zongorán

Köszönet jár a kimagasló részvételért, a kedves szülőknek mindazért a lelkes, kitartó támogatásért, amit a gyermekeik zenetanulásához nyújtanak.
Ahhoz, hogy ilyen örömteli estében lehetett részünk, nélkülözhetetlen a sok gyakorlás, elszánt munka. Közös odafigyelésre van szükség szülök, tanárok részéről, akiknek itt külön is szeretnék megköszönni: Albert Józsefnek a fúvólisták, Darányiné Haris Gabriellának a szolfézs csoportosok, valamint Sipos Zitának a csengettyűsök felkészítését és szereplését.

Kovács Gyula

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (57 db kép)
MEGOSZTÁS