A KISS Forever Band, a Mad Gun és a Pál Utcai Fiúk rockos farsangi koncertjeivel kezdte a tavaszi évadot az izsáki ZÖREY klub.

-Hirdetés-

A nyitó napon, 2020. február 21-én, előzenekarként a Mad Gun, majd a KISS Forecer Band lépett fel. 2020. február 22-én a Leskovics Gábor vezette Pál Utcai Fiúk csapata játszott a ZÖREY-ben.

A 2008-ban alakult kecskeméti Mad Gun zenekar többszörös tagcserét élt meg. Az első néhány évben a kecskeméti Kardos-testvérekkel játszottak saját számokat. Ezután váltottak a tribute-ra, ami hat évig ment kisebb-nagyobb sikerrel. Egykor Kun László is énekelt a csapatban. A 2014-évi és a 2017-évi Izsáki Sárfehér Napokon is fellépett együttes ezúttal a legújabb felállásban játszott: a régiek, Meleg Péter – gitár (izsáki); Dósay Dávid – dob (kiskunfélegyházi); és az újak, Józsa Ádám – ének, gitár (nagykőrösi); és Jakubek Dávid Péter – basszus (lajosmizsei).  Az új felállásban visszakanyarodtak a saját számokra, de maradt a tribute-ből is néhány dolog, de közkívánatra újra vannak magyar feldolgozások is. A mostani koncertjükkel, előzenekarként, méltóképpen hangolták a rockot kedvelő  közönséget a KISS Forever Band fellépésére…

A 25 évvel ezelőtt alapított KISS Forever Band,  Európa első számú KISS tribute bandájaként olyan hűen reprezentálja kedvenceit, hogy nehéz megkülönböztetni őket az eredeti formációtól. Igy volt ez a ZÖREY-ben is, ahol nemcsak a zenészek festettek maguknak maszkot, hanem a bevállalósabb rajongók is. Mint ismeretes, a KISS amerikai hardrock-együttes, amelyet 1973 januárjában alapítottak New Yorkban, könnyen felismerhetők az arcfestésükről és a fellépőruhájukról, amely védjegyükké vált az évek folyamán. Az együttes fénykorát az 1970-es évek közepén és végén élte, elsősorban show-szerű koncertjeiknek köszönhetően, amelyeknek többek között részét képezte a pirotechnikai elemek használata, a vérköpés, tűzfúvás, 12 méter magasra felemelkedő dobok, vagy a gitárból kilövellő rakéták. A KISS Forever Band ugyan a ZÖREY-ben nem alkalmazott pirotechnikai anyagot, de a vérköpésből [Tobola Csaba (Rocky Demon)] adott ízelítőt. A Váry Zoltán (Starchild) – gitár; Sturmann Pál (Space Ace) – gitár, ének; Tobola Csaba (Pocky Demon) – bass; Radek Sikl (Catman) – dob felállásban játszó tribute band igazi show műsort és magával ragadó őrült rockzenét hozott a ZÖREY-be.

A Pál Utcai Fiúk 1983 nyarán, Szigetszentmiklóson alakult barátokból, iskolatársakból. 1985-re elkészült az első, 1987-re pedig a második Demo, amit csak saját maguknak, illetve a barátaiknak vettek fel, de rövid idő alatt, agyonmásolt kazetták formájában elterjedt az egész országban, és így lassacskán a PUF igen jelentős rajongótáborra tett szert. A koncertezést a mai napig nagy lelkesedéssel folytatják, több mint 1500 élő fellépés van a hátuk mögött. Mint az egyik legnépszerűbb hazai alternatív rockzenekar sikere már csak azért is figyelemre méltó, mert az együttes kisebb-nagyobb megszakításokkal évtizedek óta működik, melynek során teljesen önállóan nőtték ki magukat az ismeretlenségből az ország egyik legelismertebb alternatív zenei együttesévé. A ZÖREY-beli koncertre Szűcs Qka Krisztián – trombita, nem tudott eljönni, így Potondi Anikó – ének, Farkas Zoltán – dob, Leskovics Gábor – ének, gitár, Molnár Balázs – gitár, és Varga László – basszusgitár felállásban álltak a színpadra. A zenekart nagyon sok rajongó kísérte el, így rövid bemelegítés után, egymást hergelve fergeteges hangulatot generáltak. Minden számot a közönség együtt énekelte a zenészekkel, végig tartva a felszabadult, lelkes hangulatot. Ismerve Leskocsics Gábor közvetlenségét és zenei profizmusát ezen nem is lehet csodálkozni, csak élvezni a pillanat örömét.

Legközelebb, a Funk&Soul Joy képzett zenészekre épülő projektzenekar, a nagy funk– és soul–korszak legjobb zenéit hozza el a ZÖREY-be, 2020. március 7-én.

-Faragó Gábor-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (63 db kép)
MEGOSZTÁS