A februári öko-programmal ismét kiléptünk az intézmény falai közül. Minden iskolás fiú tudja, mik azok a focikártyák és mi az a focialbum. A projekthez kapcsolódóan egy újragondolt, átalakított albumot indítottunk útjára a hónap elején az iskolában és az óvodában. De arra kértük a gyerekeket, hogy Cristiano Ronaldo helyett vízi vagy vízparton élő állatok és növények szerepeljenek a kártyákon.

-Hirdetés-

Minden csoportnak és osztálynak jutott egy növény, egy állat és egy szabadon választható vízparti világ, amit bármilyen technikával megjeleníthettek. Az adott élőlényekkel kapcsolatos, érdekes kérdésekre keresett válaszokat a kártyák hátuljára írták a gyerekek.

Mint például, miért állnak fél lábon a gólyák, miben hasonlítanak az autizmussal élőkre a pontyok vagy milyen emojival lehet lerajzolni az egyik fűzfafajt?

Így együtt alkottunk egy speciális ismeretterjesztő albumot.

Miután az EGYMI diákjai elkészültek, az album vándorútra indult. Először a Thököly Utcai Tagóvoda Katica csoportja, majd a Bem József Általános Iskola 1. osztályosai csodálták meg és egészítették ki saját munkáikkal. Végül az album visszakerült az EGYMI-be, hogy a gyerekek megismerjék a teljes kártyagyűjteményt.

Napjainkban, ha szükségünk van egy információra, megnyitjuk az egyik keresőprogramot, beírjuk a megfelelő szavakat és ezernyi választ kapunk. A Vándorló vízivilág projekt által az EGYMI diákjainak saját, offline wikipédiája lett.

Kutyifa Anikó

A képeket a programban résztvevő pedagógusok készítették.

MEGOSZTÁS