Írta: vira

Szabadi-Maglódi Kittivel korábban is találkozhattak már a kiskőrösi lakosok a művelődési központban, ugyanis 2016 óta aktív tagja a csapatnak. Akkoriban  andragógus végzettséggel került az intézményhez, majd jelentkezett mesterképzésre, sőt időközben megszületett kislányuk, Janka is.

-Hirdetés-

2019-ben pályázatot nyújtott be intézményvezetői munkakörbe, mely pozícióra való jelentkezését, mind az ügyvezető, mind pedig Kiskőrös Város Képviselő-testülete egyhangúan támogatta.

Szabadi-Maglódi Kittivel sikeres pályázata kapcsán beszélgettem.

Ha jól tudom, több szállal is kötődsz a Petőfi Sándor Művelődési Központhoz! Mesélj egy kicsit magadról!

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karán, a Művelődéstudományi Intézetben végeztem andragógusként, rendezvényszervező specializáción. Ezt követően dolgoztam néhány évig oktatásszervezőként, majd mielőtt hazaköltöztünk volna a férjemmel, a szegedi Szent-Györgyi Albert Agórában kulturális szervezőként tevékenykedtem. A művelődési központba 2016-ban személyes megkeresés kapcsán kerültem, de már ez idő tájt is megfogalmazódott bennem a gondolat, miszerint életemet ezen a területen képzelem el. Így nem sokkal később beadtam jelentkezésem mesterképzésre, ahová jelenleg is járok. Idén nyáron érnek véget a tanulmányaim, így azt követően, bízom benne, hogy sikeresen végzett, kulturális mediátorként folytathatom munkám az intézményben, ahogyan ezt a 20/2018 (VII. 9) -as EMMI rendelet is előírja /a közművelődési alapszolgáltatások, valamint a közművelődési intézmények és a közösségi színterek követelményeiről/.

Időközben megszületett kislányunk Janka is, egy kihívásokat kereső, energikus kis szeretetbomba, aki már bölcsődébe jár, ahol szerencsére nagyon szeret lenni.

Sokat köszönhetek a férjemnek és a családomnak egyaránt, ugyanis nélkülük nem tudnám teljesíteni azokat a feladatok és kihívásokat, amikkel nap mint nap szembesülök a munkám, valamint tanulmányaim során. Az én sikerem, az ő segítségük/támogatásuk nélkül nem jöhetne létre.

Időközben hogyan lettél a kiskőrösi Petőfi Sándor Művelődési Központ vezetője?

A korábban elmondott céljaimmal, ambíciómmal a jelenlegi ügyvezetőnk tisztában volt, támogatott abban, hogy jelentkezzek mesterképzésre. Mivel ezen a pályán kívánok maradni, hosszú távú céljaim közt volt az, hogy a jövőben valamikor vezetői pozíciót pályázzak meg, de nem gondoltam volna, hogy ez a lehetőség már most elérkezik. Megkaptam Csányi József ügyvezetőnk, valamint Domonyi László polgármester úr támogatását ebben, amit ezúton is nagyon köszönök. Örömmel tölt el, hogy a korábbi években elégedettek voltak személyemmel és munkámmal is, és az is, hogy úgy gondolták megfelelő személy lennék e pozíció betöltésére.

Intézményvezetőként milyen terveid vannak a jövőre nézve?

Terveim között szerepel az öntevékeny csoportok megismertetése a lakossággal, valamint azok új tagokkal történő bővítése. Munkatársaimmal szeretnénk megmutatni az itt élőknek, hogy aktív élet folyik nálunk, hiszen sok szülő jár ide 4 év alatti gyermekével Csiri-biri babatornára, illetve gyerekek és fiatal felnőttek néptáncra, vagy hip-hop-ra, míg a középkorúak aktív tagjai horgoló és foltvarró körre járnak hozzánk. Az idősödő, nyugdíjas korosztály tagjait klubfoglalkozásokra és senior örömtáncra várjuk, míg a felnőttek számára társastáncra van lehetőség. Új kezdeményezésként elindult nálunk az úgynevezett Kanga-tréning is, amely tulajdonképpen egy szülés utáni regenerációs torna. Örömmel tapasztaljuk, hogy nagy igény van színházi előadásainkra, ugyanakkor azt érezzük, hogy sokan nem is értesülnek, vagy lecsúsznak előadásainkról. Ezért arra kérem a színházkedvelőket, ha nem szeretnének lemaradni előadásainkról, adják meg elérhetőségeiket irodánkban. Legközelebbi projektünk a Húsvéti nyuladalom, melyre már gőzerővel készülünk. Programjainkkal kapcsolatban érdemes figyelemmel kísérni facebook oldalunkat, vagy akár személyesen érdeklődni nálunk a Petőfi Sándor Művelődési Központban. A városvezetéssel közösen arra törekszünk, hogy minél változatosabb kikapcsolódási és kulturális lehetőségeket kínáljunk vendégeinknek! 

MEGOSZTÁS