A kiskőrösi Német Nemzetiségi Önkormányzatnak köszönhetően a 2019-es „Blickpunkt-Képek versenye” alkotásaiból összeállított vándorkiállítás megnyitójára került sor március 3-án Kiskőrösön a Petőfi Sándor Művelődési Központban. A verseny 2008-ban került először megrendezésre és városunkba 2013 óta látogat el az előző évi kiírás döntős alkotásaiból összeállított anyag.

-Hirdetés-

Kincses Mihályné, a kiskőrösi Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke köszöntötte a jelenlévőket, majd át is adta a szót Grund Lajosnak, aki a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár nevében nyitotta meg a kiállítást.

Kincses Mihályné, Téglás Vajk (háttérben Grund Lajos)

A versenyzők, fotó, archív képek és képeslap kategóriában nevezhetik a magyarországi német tematikájú képeiket. A közönség az interneten leadott szavazatával juttatja döntőbe a legjobb alkotásokat, amiket ezt követően egy szakmai zsűri értékel. Ezek a budapesti Műcsarnokban kerültek kiállításra, és innen indultak útjukra az ország számos településére.

A fotók által a magyarországi németek újabb és újabb oldalát ismerhetjük meg. A képek bizonyítékul szolgálnak annak a remek kis közösségnek, akik ápolják hagyományaikat, kultúrkincseiket, és ezeket tovább is kívánják adni a következő generációknak. Mindegyik kép egy történetet mesél el, szólhat a jelenről, vagy a múltról, vicces vagy épp szomorú történetről, szólhat egy közösségi eseményről, a lényeg, hogy a magyarországi német közösségről mesélnek.

Az eseményt a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskola német nemzetiségi oktatásban részt vevő első osztályos diákjainak kedves műsora színesítette. Továbbá Téglás Vajk és Németh Hanga olvasott fel egy részletet Lysann Heller die Paprikantin című könyvéből. A műsort a gimnázium 7. osztályos tanulóinak tánca zárta.

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (29 db kép)
MEGOSZTÁS