Állati heteket éltek át a Harangvirág óvodásai

Három héten keresztül Noé bárkájáról szólt az élet a KEVI Harangvirág Óvodájában. A projekt zárását március 5-én tartották, amire mi is meghívást kaptunk.

-Hirdetés-

“A gyerekek megismerkedtek különféle állatokkal, élőhelyeikkel, táplálékukkal, a foglalkozások mind a téma köré szerveződtek. Az életkori és egyéni sajátosságok figyelembevételével mélyedtek bele óvodásaink a témába. Tevékenységeinket az újrahasznosítás jegyébe végeztük, ezzel is szeretnénk felhívni a figyelmet a környezettudatosságra”- számolt be Tiriczné Szabó Szilvia tagintézmény-vezető.

A keresztény foglalkozások is e témához kapcsolódtak. Enderffyné Sikter Anna hitoktató derűs, szeretetteljes légkörben igyekszik életre kelteni a keresztyén erkölcsi értékeket, mint a szeretet, megbocsátás/bocsánatkérés, megbánás/jóvátétel, engedelmesség, segítőkészség/együttérzés, öröm/hála, tisztesség, becsületesség.

A zárónapon a csoportok kiállítást készítettek az elkészült művekből, és megtekinthették egymás alkotásait. A hitoktató Noé történetét mesélte el, melyben sok tanulságot fedezhetünk fel. Nem számít a vihar, ha Istennel vagy – a végén mindig vár a szivárvány. Emlékezzünk, mind ugyanabban a hajóban vagyunk.

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (36 db kép)
MEGOSZTÁS