Írta: vira

Aki tud, hívja be a csoportba, vagy értesítse ismerős diáktársát szigorúan titokban!”– olvashattuk a felhívást a közösségi média felületén.

-Hirdetés-

Mihályné Erzsike néni idén februárban ünnepelte 70. születésnapját. Ennek apropóján titkosan szerveződött egy kis csoport volt tanítványai között, hogy igazán felejthetetlenné tegyék számára ezt az ünnepet.

tanítványai közül már sokan vidéken élnek

A családja körében ünneplő egykori pedagógus élete, szakmaisága példaértékű a mai kor tanítóinak. Igaz ma más világ van, mások a diákok, mások a szülők, más a NAT… de ha valaki szereti a gyerekeket, az úgy tanítja, hogy arra örömmel fognak emlékezni.
Mihályné Erzsike néni óráira, jelenlétére mosolyogva emlékeznek vissza a mai felnőttek. A közös dalra, a felelésekre, a “Kisoroszis” kirándulásokra, az osztályfőnöki órákra… Ha rossz fát tettünk a tűzre, ő akkor is szeretettel fegyelmezett.  

Tipikus Erzsike nénis arc – szeretnivaló

A születésnapi meglepetés ötletgazdája – aki szintén egy szívbeli pedagógus – az alábbi szavakkal méltatta Erzsike nénit:

„Anya és tanító, vagyis mindkettő egy személyben. Mindig, mindenkihez türelmes volt, gondoskodó anyaként fogta tanítványai kezét. Olyan ember, akit egész életében a szeretet vezérelt. Optimizmusával, vidámságával, humorával mindig bearanyozta napjainkat. Árad belőle valami megfoghatatlan nyugalom és derű.”

A veje közösségi felületén pedig ez olvasható:

ANYUKAAAA… Életem kalandos útján abban a „szerencsében” van részem, hogy 3 anyósom is volt, illetve van. A „legfrissebb” anyósom: Erzsike. Vele egy igazán érdekes és kedves kapcsolatot sikerült felépítenem. Az elmúlt 1 évben például olyannyira megszerettettem vele a minőségi, jó focit , hogy telefonon rendszeresen megtárgyaljuk (mivel vidéken lakik) a BL forduló legizgalmasabb mozzanatait . Néha együtt is tudjuk nézni ezeket a meccseket, és a cserejátékosokat úgy ismeri fel, mintha egy tanítványa lett volna Kiskőrösön kölyök korában . S mindezt miért mondtam el? Mert ma van a születésnapja. Isten Éltessen Anyuka!” 
Molnár Ferenc – ILCSI

Nos! Erzsikét mindenki szereti! Öröm rá emlékezni! Hogy nyugdíjas éveiben mit csinál? Nem unatkozik… kertészkedik, olvas, unokázik, nevel és tanít… még mindig.

Kedves Erzsike néni! Isten éltessen még sokáig közöttünk! Legyenek csodás napjaid, ahogy te is azzá tetted a miénket!

Egykori tanítványod, Szilvi

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (18 db kép)
MEGOSZTÁS