Ha azok közé tartozol, akik az internetet szórakozásra, kikapcsolódásra is használják, biztosan nem cseng ismeretlenül számodra az a kifejezés, hogy online kaszinó. Az olyan online szerencsejáték oldalak, mint a Wazamba ugyanis világszerte, de itthon is nagyon sok játékost vonzanak, akik itt töltik el szabadidejük egy részét.

-Hirdetés-

Abban az esetben, ha még nem ismered az olyan oldalak, mint a már említett Wazamba, egyetlen pillanatig se aggódj, nem maradtál le semmiről, az alábbiakban egy gyors felzárkóztatást kaphaszt.

A Wazamba és egyéb online szerencsejáték oldalakat úgy kell elképzelni, mint a filmekből ismert kaszinók virtuális változatait. Vagyis, itt is megtalálhatod az olyan játékokat, mint a rulett, a blackjack, vagy éppen a különböző csillogó villogó nyerőgépek, azzal a kis különbséggel, hogy itt hatalmas a választék ezekből.

Az online kaszinók másik fontos jellemzője, hogy azok sem térbeli, sem időbeli korlátozást nem ismernek. A Wazamba hivatkozását beütheti a játékos Új-Zélandon, de akár Marokkóban is, ugyanúgy megnyílik a számára és ugyanúgy lehetősége van játszani. Ennek megfelelően pedig ezeknek a platformoknak munkaideje sincs.

Mivel a világ különböző pontjain élő játékosok a legkülönbözőbb napszakokban ülnek le játszani, ezért ezek az oldalak nem is engedhetik meg maguknak, hogy ne működjenek 24 órán keresztül.

Amit pedig még érdemes kiemelni az online szerencsejáték oldalakkal kapcsolatban, az a széleskörű játékválaszték. Egy ilyen oldalon ugyanis nem csak a már felsorolt játékokat fogod megtalálni, hanem olyanokat, mint a kenó, a kaparós sorsjegy, vagy éppen a lottó különböző változatai.

Emellett, a legtöbb online kaszinó egyben sportfogadási oldal is, úgyhogy, ha megunod mondjuk a rulettezést, akkor egyetlen kattintással átvándorolhatsz a sportfogadási részlegbe és tippelhetsz egy folyamatban lévő, vagy egy jövőben megrendezendő mérkőzés végkifejletére.

Ha mindezek felkeltették a kíváncsiságodat az online kaszinók iránt, jöjjön néhány jó tanács, mielőtt belevágnál a játékba.

Olvass utána a témának

Noha itt az alapvető tudnivalókkal már megismerkedtél, nem árt kicsit még utánaolvasni a témának. Konkrétan, hogy milyen online kaszinók működnek, azok hogyan funkcionálnak, hogyan tudod kiszűrni azokat amelyek kevésbé megbízhatóak és így tovább.

Érdemes megismerkedned az alapvető fogalmakkal is. Ezek közé tartozik például az, hogy hogyan működnek a be- és kifizetések, milyen korlátozások létezhetnek. Illetve, a tétrakási követelmény is egy fontos fogalom.

Ha bónuszt igényelsz egy online kaszinóban, annak felhasználását követően a nyeremény kifizetése a tétrakási követelmények teljesítéséhez van kötve. Ez azt jelenti, hogy mielőtt még kérnéd a nyeremény kifizetését, a kérdéses összeget a kaszinó által előírt alkalommal meg kell forgatnod.

Alapvető tanács, hogy még fióknyitás előtt olvasd el a kaszinó felhasználási feltételeit.

Ismerkedj meg az esélyekkel

Nem árt leszögezni már az elején: a szerencsejáték végkimenetele a nevéből adódóan a szerencsén múlik. Éppen ezért, mindig is csak úgy érdemes rátekinteni, mint szórakozásra és véletlenül se úgy, mint megélhetési forrásra.

Ennek megfelelően érdemes megismerkedni az esélyekkel, mert azokat minden kaszinónak rögzítenie kell. A játékokat az online platformokon az RNG, vagyis a véletlenszám-generátor működteti. Ez egy jóváhagyott és ellenőrzött szoftver, amely gondoskodik a végkimenetel véletlenszerűségéről.

A másik hasznos fogalom ebben a témában pedig az RTP érték. Ez egy százalékos érték, ami azt mutatja, hogy elméletileg 100 játékból hány esetben nyerhetsz. Ugyanakkor, nem árt tudni, hogy nem jelenti azt, hogy egy 92 százalékos RTP érték esetében 100-ból 92 menet nyertes lesz, ugyanis a fejlesztők ezt az értéket egymillió menetből számolják ki.

 Kiemelt kép: Pixabay 

MEGOSZTÁS
Írta: vira