Írta: vira

Czérna Jánost, mint testnevelőt ismerik főképp városunkban. Dolgozott a Petőfi Általános Iskolában, majd a Kiskőrösi Bem József Általános iskolában, 20 évig vezette a sportigazgatóságot, végül a Kiskőrösi Bem iskolából vonult nyugdíjba.

De ezzel az ő története nem ért véget! A mai napig tevékeny, kézilabdát oktat. Jelenleg két leány csapatot – serdülőket és U13-ast – készít fel versenyekre, emellett az úszásoktatással sem hagyott fel.

-Hirdetés-

A kezdetekben Kurucz Misi kollégájával más körülmények között oktattak, de valamit biztosan jól csináltak, mert jelenleg is több olyan tanítványa van, akinek a szüleit is egykor ő vezette be az úszás rejtelmeibe.

„Eltelt néhány évtized, változtak a körülmények, én is változtam. Más módszerekkel dolgozunk, annak idején csak nyaranta tartottunk úszótanfolyamokat, ma már iskolaidőben is.”

Jelenleg hatan vannak, akik oktatnak úszást Kiskőrösön.

„Én a nyári úszótanfolyamon részt vevő gyerekekből szoktam „kiemelni” néhány gyereket. Látom, hogy jól megy neki, ráérez az ízére és a versenyzéstől sem riad vissza.”

A diákolimpián B kategóriában indulnak, és nagy sikereket könyvelhetnek el maguknak. Van olyan tanítvány, akivel János már 8-10 éve együtt dolgozik, folyamatosan fejlesztik a képességeit, ennek eredményeként már megyei bajnoki címet is tudhat magáénak és rendszeresen részt vesz az országos döntőkben is.

„Ez nagyon jó érzés. A kicsiket sokszor megállítom, hogy na, gyertek, nézzétek!”

János vallja, hogy az eredmény egy jó dolog, de nem az a lényeges! A gyerek jöjjön el úszni, legyen egy sportember, ami óriási mentális erőt ad majd neki a jövőben.

„Nem mindenkiből lesz úszó, de aki szereti a vizet, az itt van. Nem vagyunk egyformák, mindenkinek más kell, hogy legyen a célja. Arra pedig ügyelünk, hogy nem minden áron! Menjen jól az úszás, csináljuk! Ilyen egyszerű az egész!”

A diákolimpia országos döntője március 15-én lesz Budapesten. Kiskőröst egy egész kis kolónia képviseli, Czérna János két tanítványa is többek között. Szurkoljunk nekik! Megdolgoztak érte!

Akik részt vettek Kecskeméten a megyei versenyen (olvasói fotó)

Tájékoztatás szülőknek!
A tanfolyamokra járó gyermekek szüleinek annyi teendője van, hogy a Kiskőrösi Vízisport Alapítvány számlájára befizetnek havonta min. 5000 forint támogatói díjat (ez az összeg fedezi a belépőt és az oktató díját). Ennek fejében gyermekük kap egy úszókártyát, amivel beléphetnek a Rónaszéki Fürdőbe, az edzések időpontjaiban.
És, hogy a szülő bekísérheti-e gyermekét? Erről a fürdő dönt hamarosan, de elképzelhető, hogy lesz sétáló vagy kísérőjegy.

További információkért forduljon bizalommal a KISKŐRÖSI VÍZISPORT fb. oldalára!  

-Kincses Szilvi-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (15 db kép)
MEGOSZTÁS