Írta: vira

A TeSzedd 2020 tavaszán, április 23-26. között ismét megrendezésre kerül, ez Magyarország legnagyobb szemétszedő akciója, amire márciustól lehet regisztrálni.

-Hirdetés-

A tavalyi akció hatalmas sikerrel zárult, ami köszönhető közel 240 ezer önkéntes részvételének és a több mint 3200 helyszínen végzett takarítási eseménynek. Igaz, akkor az ország tisztább lett, de az utóbbi eltelt egy évben sajnos folyamatosan jöttek létre újabbnál újabb szennyezett területek.

TeSzedd = szemétszedés = közösség = tiszta Magyarország!

A klímaváltozás, a hulladékszennyezések korában egy ilyen önkéntességet hirdető eseménynek hatalmas közösségformáló ereje van. Ez az az akció, amin leginkább, közvetlenül találkozik minden hazánk lánya és fia az emberi társadalom káros hatásaival, a tudattalan fogyasztói társadalom szemetével, a hulladékkal.

Hulladékvadász by Zeewa és a TeSzedd 2020!

2020. január 10-én megújult a rendszerünk, Hulladékvadász by Zeewa néven, amire az eltelt másfél hónapban közel 1500-an regisztráltak (2020.02.24.) és töltötték le a hulladékvadászat mellett szemétszedési akciók szervezésére létrehozott új Hulladékvadász applikációt. Az eltelt időszakban több mint 200 illegális hulladéklerakással kapcsolatos bejelentés érkezett, amit minden esetben az illetékes önkormányzathoz továbbított a megújult rendszerünk.

Az új felületünk lehetőséget ad:

  • az illegális hulladéklerakatok bejelentésére;
  • szemétszedési akciók szervezésére;
  • közösségi adománygyűjtések szervezésre szemétszedési akciók megvalósításához;
  • szemétszedő aktivisták jutalmazására;
  • környezetvédelmi hősök támogatására;
  • a megújult rendszerünk napi szinten frissülő világtérképén (!) megtalálható hazánkban található szemétdombok;
  • ezeket a területeket idei Teszedd akció keretén belül barátai, iskolai, céges közösségek figyelmébe ajánljuk kitakarításra.

Az új Hulladékvadász applikáció letölthető az alábbi linkekre kattintva:

Tippek a sikeres TeSzedd akciók megvalósításához:

A TeSzedd 2020-as eseménye egy kiváló alkalom arra, hogy a tisztaságra és rendre vágyó emberek összefogjanak a környezetünk megóvása érdekében. Bízunk benne, hogy ez így is lesz.

Sok siker kívánunk mindenkinek, áprilisban találkozunk!

Forrás: szelektalok.hu
Kép: MTI 

MEGOSZTÁS