Írta: vira

ROMÁN EMBERCSEMPÉSZT FOGTAK EL A RENDŐRÖK 

Fülöpszállás közigazgatási területén igazoltatták a járőrök azt a férfit, aki a gyanú szerint kilenc illegális migránst akart Nyugat-Európába szállítani.

Állampolgári bejelentés alapján 2020. március 11-én reggel a Kiskőrösi Rendőrkapitányság járőrei Fülöpszállás külterületén ellenőrzés alá vontak egy román rendszámú gépjárművet, annak román állampolgárságú sofőrjét, illetve a vele lévő kilenc külföldit. Az igazoltatás során kiderült, hogy az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudják igazolni, ám a rendőrök kérdésére vietnámi állampolgárnak vallották magukat.

-Hirdetés-

A gyanú szerint a vietnámi férfiak illegálisan jutottak be az ország területére, a sofőr pedig a csoport tagjait Magyarországon keresztül Nyugat-Európába akarta szállítani.

A gépkocsivezetőt a rendőrök őrizetbe vették, ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya nyomozást rendelt el. A férfi kihallgatását követően a nyomozók előterjesztést tesznek a gyanúsított letartóztatásának indítványozására.

Az illegális migránsokat – meghallgatásuk után – a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Forrás: police.hu 
Kép: illusztráció 

MEGOSZTÁS