Írta: vira

Mint ismeretes, Orbán Viktor miniszterelnök péntek késő este bejelentette: hónapokig meg fog változni az életünk, amihez viszont az oktatásnak is igazodnia kell. Március 16-tól új, tantermen kívüli, digitális oktatási munkarend lép életbe. Ennek megfelelően a tanulók nem mehetnek be, nem látogathatják az iskolákat. Ez merőben új eljárásrendet és módszert is igényel, ezekre javaslatokat fognak kidolgozni a következő napokban.

-Hirdetés-

Tehát az oktatás nem áll le Magyarországon, hanem otthonról, digitális keretek között fogják elsajátítani a tanulók a tananyagot. Sok esetben felmerült a kérdés:

hogy fogják megoldani a hátrányos helyzetben lévő családok gyermekei a „digitális órakon” való részvételt?

E kérdés megoldására Garami Zoltán, a soltvadkerti Material-Plastik Kft. ügyvezetője az alábbi nagylelkű felajánlást tette: 10 darab új, teljeskörű operációs rendszerekkel ellátott laptopot nyújt a leghátrányosabb helyzetben levő családok számára, mely adományt rövidesen el fogják juttatni a címzetteknek. A laptopokhoz tartozik még 6 hónapos mobilinternet elérhetőség is, így a nehéz helyzetben lévő diákok sem fognak “elesni” a tananyagoktól.

Mai nappal futótűzként terjedt a közösségi csatornákon keresztül, hogy ingyenesen letölthetőek a Microsoft Office (például a Word és az Excel) programjai, melyeket az alábbi linken keresztül tudnak letölteni a diákok a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium programjának köszönhetően. 

Amennyiben hasonló felajánlást szeretne tenni, kérjük jelezzék az adott település önkormányzata, vagy az iskola felé, de írhat a VIRA.HU szerkesztőségének is: informacio.vira@gmail.com

A felajánlásokat előre is nagyon köszönjük!

Kiss Tamás
A kép illusztráció.

MEGOSZTÁS