Tudod-e, hogy …..kiknek köszönhető a Kiskőrös város Kemencéjének megépülése?……meddig működött a „csengős iskola”….milyen emléktábla van a régi rendelőintézet falán? Ezekre a kérdésekre is választ kaphattak azok, akik március 14-én részt vettek a VI. Városismereti Versenyen.

-Hirdetés-

Az Eltájolók TSE szervezésében, közel 150 fő részvételével, ismét egy fantasztikus program zajlott a város központjában. A verseny célja nem elsősorban a lexikális tudás felmérése, hanem a város nevezetességeinek, és kevésbé ismert helyeinek felkeresése, bemutatása. Térképen berajzolt (vagy be nem rajzolt) helyszíneket kellett felkeresni a versenyidőn belül, és ott az adott kérdésekre kellett válaszolni.

A kérdések jellege a fenti kérdésekhez hasonlóak, ám számos helyen furfangosak voltak. Döme Géza az egyesület elnöke pedagógusként megemlékezett a nemzetközi  π-napról (pí nap), ezért a feladatok között is szerepelt. 14db kis kártya volt elrejtve a szimbólummal, ezeket kellett megkeresni és a rajta levő kódot feljegyezni. Továbbá a fényképfelismerés feladatával tették még színesebbé a versenyt. Ezt úgy kell elképzelni, hogy egy képrészlet volt fekete fehérbe kinyomtatva, és egy hozzá kapcsolódó kérdésre kellett válaszolni, feltéve, ha utad során elég figyelmes voltál és észrevetted az adott képrészletet.

A versenyen 3-5 fős csapatok indulhattak: -általános iskolások (5-6.) – általános iskolások (7-8.) – középiskolások  – családi, és felnőtt kategóriában. Minden induló kitűzőt, a célban csokoládét, teát kapott. Minden kategória első három helyezett csapata érmet és emléklapot, a kategóriák győztesei kupát nyertek. A felajánlásoknak köszönhetően a nyertesek gazdagabbak lettek egy Gardenor Kertcentrum vásárlási utalvánnyal. Minden helyezett fagylaltjegyet kapott a Bim-Bam Cukrászda jóvoltából és az egyesület Petőfi túrás pólókkal ajándékozta meg a dobogós csapatokat.

A legjobb csapatok neveiből (Fagyott alsógatyák, Szeretem a tavaszt, Éjjeli pillangók, Ipiapacsok, Tünet együttes) is kiderül, hogy a verseny egy laza, humorral fűszerezett, agytekervényeket rendesen megmozgató tökéletes hétvégi program volt. Persze mindez a szabad levegőn, egy csomó kilométerrel a lábuk alatt tették meg a résztvevők.

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (39 db kép)
MEGOSZTÁS