A korábbi évek hagyományinak megfelelően idén is megrendezésre került Kiskőrösön március 15-én a Petőfi Kupa elnevezésű asztalitenisz verseny. A szervezők az eseményt két helyszínen tartották meg.

-Hirdetés-

A kupáról Atkári Árpád főszervező elmondta, hogy a sportcsarnokban szerették volna megtartani, de ott erre idén nem volt lehetőség, meg egy koncert megtartását tervezték. Mivel a kupa előzetes meghirdetése már a Bem iskola tornacsarnokához és a Tek-Szol Kft. Petőfi úti telephelyén található asztalitenisz teremhez szólt, így azokon az utolsó pillanatban nem változtattak.

Mindezeken kívül a koronavírus miatt kialakult helyeztben biztonságosabb volt a résztvevőket két csoportra osztani, hogy lehetőleg minél kevesebben tartózkodjanak egy légtérben.

Ennek megfelelően a „B” csoport küzdelmei a Petőfi úti edzőteremben, az „A” és a „C” csoport mérkőzései pedig a Bem iskola tornacsarnokában zajlottak. Megkértek minden indulót, hogy csak akkor jöjjön el a versenyre, ha egészségesnek érzi magát. A kupára előzetesen 70 versenyző jelentkezett, de ez a kezdésre jelentősen megfogyatkozott és mindössze 56-an álltak az asztalok mögé.

Az asztalitenisz megye bajnokságának megfelelően (megye I, megye II, megye III, megye IV kategóriákban) hirdették meg a Petőfi Kupát, mely tizenhatodik alkalommal került megrendezésre Kiskőrösön. A megye III-ból, és a megye IV-ből nevezők kerültek összevonásra egy csoportba. Összesen 35 csapat nevezett, de a versenyen 27 jelent meg, 12 település képviseletében: Baja, Csengőd, Dunaegyháza, Dunapataj, Homokmégy, Kalocsa, Kiskőrös, Kiskunhalas, Kiskunmajsa, Kunbaja, Soltvadkert, Szakmár, Tázlár.

Az előzőekben leírtaknak megfelelően, három kategóriában (A, B, C) mérték össze erejüket a két fős csapatok, fél DC-s rendszerben (két egyéni, és egy páros meccs). A nap délutánjának végére megszülettek a csoport eredmények.

”A” csoport:
1. Baja I. (ifj. Katona László-Varga János)
2. Dunaegyháza I. (Béda György-Aranyos Géza)
3. Dunaegyháza III. (Angyal János-Klein Zoltán)

”B” csoport:
1. Baja III. (Kertész Kristóf-Ribár Ottó)
2. Kiskőrös I. (Matusik Ferenc-Károlyi Tibor)
3. Kiskunhalas I. (Suba Zoltán-László Árpád)

”C” csoport:
1. Kalocsa II. (Vida Zolta-Győri Martin)
2. Baja II. (Mezei Imre-Garami Attila)
3. Csengőd I. (Lucza Krisztián-Csima Viktor)

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (30 db kép)
MEGOSZTÁS