Írta: vira

Kiskőrös Város Polgármestere a lakosság által is ismert veszélyhelyzetre való tekintettel a mai napon további szükséges intézkedéseket tett, amelyeket az alábbiakban közli Kiskőrös Város lakosságával:

Az a 70. életévét betöltött személy, aki vállalja, hogy a veszélyhelyzet ideje alatt otthonát nem hagyja el és nincs hozzátartozója, vagy ellátásáról más módon nem tud gondoskodni, úgy ennek megoldása (bevásárlás, gyógyszerkiváltás stb.) a polgármester feladata. A lakos erre vonatkozó igénybejelentését az alábbi elérhetőségeink egyikén teheti meg:

-Hirdetés-

Telefon: +36 78/513 120, 225- ös mellék
E-mail: szocialisigazgatas@kiskoros.hu; gyermekvedelem@kiskoros.hu

A Kormány döntése alapján a fogorvosi alapellátás területén csak sürgősségi ellátás biztosítható. Ehhez időpontegyeztetés szükséges, amelyet a 78/311-366-os telefonszámon lehet megtenni.

A Piac téren működő heti zöldséges piac és a Temető téren működő vegyes piac 2020. március 20. napjától határozatlan ideig zárva tart.

Kiskőrös Város közigazgatási területén minden játszótér körbekerítésre vagy bezárásra kerül, a játszóeszközök használata tilos.

A gyermekétkeztetésre vonatkozó igényt a bölcsődében, óvodában, iskolában kell jelezni és személyesen el kell menni érte az intézménybe, ahol előre csomagolva lehet hazavinni.

Bölcsődei és iskola nappali ellátást csak rendkívül indokolt esetben vegyen igénybe a szülő.

A korábbi közleményt felülírja a 46/2020. (III. 16.) Korm. rendelet, amely szerint a:

  • Városi Könyvtár határozatlan ideig zárva tart.
  • a Művelődési Központ határozatlan ideig zárva tart

A Petőfi téren működő nyilvános wc határozatlan ideig zárva tart.

A Városi Sporttelep és a Szabadidőpark egyéni sportokra igénybe lehet venni, csapatsport (football, kézilabda stb.) nem javasolt.

A házasságkötési ceremónián a Városháza Dísztermében a részt vevők számát 15 főben korlátozzuk.

A Városalapítók Napja és Országos Rétesfesztivál ebben az évben nem kerül megrendezésre.

2020. március 17.

Domonyi László
polgármester

 

MEGOSZTÁS