Írta: vira

Tisztelt 70 éven felüli Kiskőrösiek!

-Hirdetés-

A koronavírus-járvány idején a legveszélyeztetettebb kategóriába tartozik az idősebb korosztály. Megvédeni Önöket úgy tudjuk, ha Önök is együttműködnek ebben. Nagyon fontos, hogy a járvány lezajlásáig lakásukban vagy házukban maradjanak, ne menjenek ki az utcára, ne kerüljenek közel másokhoz!

Kérjük, hogy akik a 70. életévüket betöltötték, ne hagyják el lakóhelyüket vagy tartózkodási helyüket!

 Akinek gondot jelent saját maga ellátása, és ezt hozzátartozói, ismerősei sem tudják megoldani, kérem, jelezze felénk!

 Azok jelentkezését várjuk, akik: 

  •  70 év felettiek és vállalják, hogy az otthonukban maradnak, saját ellátásukról nem tudnak gondoskodni hozzátartozó vagy szomszéd közreműködésével.
  • Kérjük Önt, jelentkezzen, hogy segíthessünk, és kérjük azokat, akik tudnak olyan 70 év feletti kiskőrösi polgártársunkról, aki nem tudja jelezni szükséghelyzetét, tájékoztassák őket, és ha szükséges, jelezzék az önkormányzat ügyfélszolgálatán a segítségkérést.

Az ellátási igényt alapvető élelmiszerek (liszt, cukor, só, étolaj, tej, zsír, pékárú, tészta, burgonya, hagyma, zöldségfélék, gyümölcs, hús), háztartási- vegyiárú cikkek (mosópor, öblítő, mosogatószer, WC papír, papír zsebkendő, fertőtlenítő szerek) vásárlásához, háziorvos által kiírt gyógyszerkiváltáshoz, gyógyszernek nem minősülő termékek kiváltásához lehet kérni. A megvásárolni kíván élelmiszerek/vegyiáruk mennyisége egy vásárlás alkalmával nem haladhatja meg az 1kg/ 1 csomag mennyiséget.

A szolgáltatást hetente 1, maximum 2 alkalommal vehető igénybe.

Az ellátás biztosítása során a Sorsfordító Szolgáltató Központ családgondozói, Kiskőrös Város Polgármesterének aláírásával és bélyegzővel ellátott igazolvány felmutatásával keresik majd fel lakóhelyükön / tartózkodási helyükön a 70. feletti, ellátást igénylő kiskőrösieket.

Az ellátás ellenértékét az ellátott köteles megfizetni.

Hogyan kérheti a segítségünket?

A Kiskőrösi Polgármesteri Hivatal telefonszámán: 78/513-120 /225-ös mellék, illetve a  06/20-4130167 mobilszámon, munkanapokon hétfő-csütörtök 8.00-16.30 óra közötti, pénteken 8:00-14:00 óra közötti időben valamint az szocialisigazgatas@kiskoros.hu e-mail címen teheti meg bejelentését.

Igény bejelentéséhez szükséges: név, cím, születési hely és idő, TAJ szám, telefonszám, e-mail cím, hozzátartozó neve, elérhetősége és a kért ellátás.

A bejelentéshez használható nyomtatvány elérhető Kiskőrös Város honlapján a www.kiskoros.hu oldalon a Közérdekű/ Polgármesteri Hivatal / Letölthető nyomtatványok/ Szociális és Igazgatási Csoport nyomtatványai menüben „Igényfelmérő kérdőív a 70. év feletti lakosok veszélyhelyzetben való ellátásárhoz” címszó alatt.

Ezen a nyomtatványon az érintetteken kívül családtagok, ismerősök, szomszéd is jelezheti az önkormányzat felé, ha tud olyan 70 éven felüli személyről, akinek az ellátása nem megoldott.

Kiskőrös, 2020.március 24.

Domonyi László
polgármester

MEGOSZTÁS