Írta: vira

Tisztelt Soltvadkertiek!

-Hirdetés-

Ma reggel megjelent a Magyar Közlönyben a Kormány 71/2020. (III. 27.) Korm. rendelete a kijárási korlátozásról. Ennek főbb részleteiről szeretném Önöket tájékoztatni.

Kijárási korlátozás lép életbe Magyarország egész területén március 28. és április 11. között. Csak munkavégzés és az alapvető szükségletek céljából lehet elhagyni a lakóhelyeket, tartózkodási helyeket. Az élelmiszerboltok, patikák, piacok és drogériák látogathatók lesznek, azonban a 65 év felettiek kizárólag délelőtt 9:00 és 12:00 óra között tehetik ezt meg! Felhívom a figyelmet arra is, hogy az élelmiszerüzletben, drogériában, piacon vagy gyógyszertárban 9.00 óra és 12.00 óra közötti időben az ott foglalkoztatottak kivételével kizárólag a 65 év felettiek tartózkodhatnak!

 A fenn említett üzleteken kívül az alábbi kereskedelmi egységek látogathatóak:

  • állateledelt, takarmányt forgalmazó üzletek,
  • a mezőgazdasági üzletek, ideértve műtrágyát értékesítő üzletet és vágóhidat,
  • a piac,
  • a gyógyszert, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletet,
  • az üzemanyag-töltőállomást,
  • a dohányboltot,
  • a fodrászt, a manikűröst
  • a legszükségesebb esetben a személyes megjelenést igénylő ügyintézés, így hatósági, banki, pénzügyi, biztosítási és postai szolgáltatások igénybevétele.

Egyéni szabadidős sporttevékenység, szabadidős célú gyalogos közlekedés külterületen, valamint a települések belterületén – lehetőség szerint a zöldterületeken – egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel közösen folytatható azzal, hogy másoktól legalább 1,5 méter távolságot kell tartani.

Soltvadkerten is több lakost érint az, hogy az állattartást nem a lakóhelyén végzi, ezért az állatok ellátása, háziállat közterületi sétáltatása, az állatorvosi rendelő és az állatkórház látogatása ENGEDÉLYEZETT.

Emellett természetesen a szülői jogokat és kötelezettségeket is szabadon elvégezhetik, illetve kérjük is, hogy fokozottan figyeljenek az idősebb lakóinkra. Amennyiben segítségre lenne szüksége a 65 év felettieknek kérem, keressék az Egyesített Szociális Intézményt: 78/480-228; 70/375-3629 vagy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat soltvadkerti csoportját: 30/270-6124 telefonszámon!

A rendelet szerinti korlátozó intézkedések betartását a rendőrség ellenőrzi.

Soltvadkert, 2020. március 27.

Temerini Ferenc s.k.
polgármester

MEGOSZTÁS