Írta: vira

Mint ahogyan arról már sokan értesültek Soltvadkerten, Kárász Rita által szervezett önkéntes csapatnak és ezen összefogásnak köszönhetően 7000 db szájmaszk készül folyamatosan a város lakói számára. Az elkészült darabokat Soltvadkert Önkormányzata valamennyi háztartásba ingyenesen eljuttatja. Az önkormányzat nevében dr. Pozsgai Boglárka, mint a Köznevelési, Kulturális, Sport- és Egészségügyi Bizottság elnöke adott tájékoztatást arról, hogy milyen módon fognak eljutni a lakosokhoz az elkészült maszkok.

-Hirdetés-

A tájékoztatás szerint a megérkező maszkokat önkéntesek fogják eljuttatni a belterületi háztartásokba és a külterületi lakosokhoz is szervezik azok elosztását. Az önkéntesek már megszervezték a kihordást, elkezdték csomagolni a maszkokat, így a jövő héttől megkezdhetik a szájmaszkok eljuttatását a soltvadkerti háztartásokba. A maszkokat folyamatosan varrják, ezért az eljuttatás is folyamatos lesz, a maszkok elkészülésének megfelelően.


A március 27-én kihirdetett kijárási korlátozásnak életbe lépésével sajnos egyelőre nem tudják biztonságosan, a lakosok védelmét teljes körűen szem előtt tartva, minden soltvadkerti lakosnak eljuttatni a maszkokat. Ezért úgy döntöttek a szervezők, hogy első körben minden háztartás 2 db maszkot kap, amennyiben további maszkokra is szükségük lenne, azt a korlátozás lejárta után személyesen adják át lakcímkártya ellenében, de erről a későbbiekben is tájékoztatás adnak.

Kérjük a lakosságot, hogy a maszkokat az első használat előtt mindenképpen mossák (60°C-on) és vasalják ki.

Tehát az elkövetkezendő héttől kezdve minden háztartás 2, azaz kettő darab szájmaszkot kap, melyeket egy átlátszó tasakba elhelyezve kapnak meg a postaládájukba a lakosok.

A szájmaszkokért semmilyen ellentételezést nem kérnek, tehát nem kell fizetniük érte a lakosoknak.

A borítókép illusztráció.

– Molnár Elvira –

MEGOSZTÁS