Írta: vira

A rendkívüli vészhelyzet kihirdetése óta a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban számtalan olyan átalakítást kellett és még kell is végrehajtani, mely a fokozott beteg és dolgozói biztonságot szolgálja, hogy a koronavírus megfertőződéssel beszállított gyanús esetek, az esetleges fertőzöttek teljesen el legyenek különítve a kórház zavartalan működése érdekében.

-Hirdetés-

A rendkívüli megoldások és áttervezések, rendkívüli gyorsaságot is megköveteltek és követelnek, de szerencsére Kiskunhalason számos olyan vállalkozás van, aki ezekben a nehéz időkben segítő kezet, anyagi támogatást és a munkáját adja – írja Facebook oldalán Bányai Gábor országgyűlési képviselő. A politikus arról is tájékoztatott bejegyzésében, hogy tegnap kezdték meg a fertőző osztály épületének földszinti szekciójában az öt vizsgálóból álló légúti SBO kialakítását, amely a COVID-19 fertőzéssel gyanús esetek kivizsgálását hivatott kiszolgálni, továbbá kialakításra került egy elkülönített műtő részleg, a dolgozóknak pedig egy pihenő részleg valamint folyamatban van egy gyors-teszt labor kialakítása is. Bányai Gábor bejegyzéséből az is kiderült, hogy az elkülönített szakrendelő a működést már április első napjaiban is megkezdheti. Ez az intézkedés biztosítja, hogy a kórház központi épületében dolgozók és bent lévő betegek, illetve a COVID-19 gyanús esetek teljesen el legyenek különítve egymástól – hangsúlyozta Bányai Gábor. Hozzátette: a gyors kivitelezésében több halasi vállalkozó és a helyi cigányságból is több önkéntes, a hétvégéjüket is feláldozva veszik ki a részüket.

A kivitelezést a Házmester Kft., a Fliesenbau Kft, Kis Tibor, Fekete János és munkatársaik, valamint a Büntetés végrehajtás és a kórház műszaki csapata vállalták. Szűcs Csaba Kiskunhalas város alpolgármestere pedig saját költségén felvállalta 15 darab oxigéntartály tartó szerkezetének sürgősségi legyártatását. Az utóbbi napokban e példás összefogás egyre csak erősödött és tovább is erősödik, így további vállalkozói felajánlások is érkeztek a kórház vezetéséhez – tette hozzá az országgyűlési képviselő.


Forrás, fotók: Bányai Gábor Facebook oldala

Kutyifa Icu 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (10 db kép)
MEGOSZTÁS