Jó hír viszont, hogy már 40-en meggyógyultak a betegségből.

-Hirdetés-

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 525-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – közölték a koronavirus.gov.hu oldalon.

A járványnak újabb halálos áldozatai is vannak: meghalt négy krónikus betegséggel küzdő idős beteg. Az elhunytak száma ezzel 20 főre nőtt.

Mind a négy áldozat szív- és érrendszeri alapbetegségben szenvedett: egy 86 éves asszonynak magas vérnyomása volt, egy 67 éves nőnek ischaemiás szívbetegsége és magas vérnyomása, egy 66 éves férfi szív- és érrendszeri megbetegedésben, idült reumás szívbetegségben, degenaratív („kopásos”) gerincbetegségben szenvedett, egy 91 éves férfi pedig magas vérnyomással, szív- és érrendszeri megbetegedéssel, idült reumás szívbetegséggel és agyi érbetegséggel küzdött.

Kedd óta nyilvános az a térkép, amelyen megyékre lebontva látható, hol, hány igazolt koronavírus-fertőzöttet találtak eddig.

A kormányzati honlapon emlékeztetnek arra, hogy a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek.

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

MEGOSZTÁS
Írta: vira