Írta: vira

Halálfélelme volt Pepe Reinának, amikor a fertőzés miatt képtelen volt lélegezni.

A birminghami Aston Villa 37 éves kiváló kapusa, aki 10 évvel ezelőtt világbajnokságot nyert a spanyol válogatottal, és korábban a Liverpoolban, a Barcelonában, a Bayern Münchenben, a Napoliban és a Milanban is védett, a Corriere dello Sportnak bevallotta, hogy azok voltak élete legrosszabb pillanatai. Tizennyolc nappal ezelőtt kezdtek nála megjelenni a betegség tünetei. Először csak állandó fáradtságot érzett, aztán jött a láz, a száraz köhögés, a nem múló láz.

-Hirdetés-

„A legszörnyűbb az volt, amikor már nem kaptam levegőt, 25 percig úgy éreztem, hogy kifogytam az oxigénből. Akkor rémültem meg igazán, amikor a torkom szinte lezáródott. A félelem végtelen percei voltak ezek” – vallja be Reina, aki most már el meri hinni, hogy valóban túl van a betegségen, és ezt a „valóbant” nápolyi dialektusban – overo – erősítette meg az olasz újságírónak.

Már a viccet is érti: 18 napja nem lépett ki háza kapuján, és nem sértődik meg, amikor a riporter azt mondja neki: „a kapuból való kijövetelek soha nem tartoztak az erősségeid közé”.

A kiváló hálóőrnek azonban nem kell az elidegenedéstől félnie: egy nagy kertes házat kapott a Villától, amelyben feleségével, Yolandával, öt gyermekével és apósáékkal töltik a karantén idejét. „A magány nem jut be otthonomba” – mondta Reina.

A brit Premier League-et március 13-án függesztették fel, és a spanyol kapus korábban úgy nyilatkozott: őrültség volt nem előbb leállítani a meccseket.

 

MEGOSZTÁS