Írta: vira

Öt programot indítanak el, átvállalják a bérköltségek egy részét is.

„A cél az, hogy amennyi munkahelyet a vírus tönkretesz, mi annyi újat hozzunk létre” – fogalmazott. A költségvetéstől ezért el kell térniük, az erről szóló rendelet a mai napon meg fog jelenni. 1%-ról 2,7%-ra emelik a költségvetési hiányt.

-Hirdetés-

Az akciótervet három ütemben hajtják végre, összesen a GDP 18-20 százalékát csoportosítják át ezáltal.

„Az első ütemen már túl vagyunk, ide tartoztak a tb-járulékcsökkentések, a katásoknak nyújtott segítség, valamint a hiteltörlesztési moratórium” – mondta Orbán.

A második szakaszt a mai napon indítják meg, ebbe öt program elindítása tartozik, mindegyiknek alprogramok is részei.

1. Munkahely-megőrzés: itt készen állnak arra, hogy rövidített munkavégzés esetén átvállalják a bérköltségek egy részét.

2. Munkahely-teremtés: beruházásokat fognak támogatni összesen 450 milliárd forint értékben.

3. Kiemelt nemzetgazdasági ágazatok újraindítása: a turizmus, építőipar, logisztika, közlekedés, film- és kreatívipar tartozik ide például.

4. Vállalatok finanszírozása: kamat- és garanciatámogatott hiteleket biztosítanak a magyar vállalkozásoknak, több mint 2000 milliárd forint értékben.

5. Család- és nyugdíjas-védelem: a legfontosabb, hogy visszaépítik a 13. havi nyugdíjat, négy részletben. 2021 februárjában a január havi nyugdíj mellett +1 heti pénzt kapnak majd, a rákövetkező 3 év januárjában ugyanígy.

A beszédet itt nézheted meg:

https://www.facebook.com/watch/?ref=external&v=153392602676969

Forrás:szeretlekmagyarorszag.hu

MEGOSZTÁS