A kisebb településeken, mint Imrehegy szintén nagymértékű összefogás tapasztalható a koronavírus járvány okozta helyzet kezelésében, a kialakult problémák megoldásában. Az alábbiakban az utóbbi hetekben bevezetett intézkedéseket, és a jelenleg hatályos legfontosabb közérdekű információkat foglaltuk össze.

-Hirdetés-

Március 12-én elrendelésre került a járványügyi helyzetre való tekintettel, megelőzés céljából, hogy az önkormányzat üzemeltetésében lévő intézményekben rendezvények nem tarthatók.

Március 16-tól az önkormányzatnál a személyes ügyfélfogadás átmenetileg, visszavonásig szünetel. Az önkormányzat munkatársai telefonon /78/521-941 és 78/521-940/, illetve e-mailen /imrehegy@anet.hu/ kereshetőek munkaidőben. Hétfőtől-csütörtökig 7:30-16 óráig, pénteken 13:30-ig. Szintén ettől a naptól a könyvtár sem fogad látogatókat.

Március 18-tól a polgármester az óvodában rendkívüli szünetet rendelt el, az ügyeletet senki nem veszi igénybe, minden gyermek felügyeletét megoldják otthon.

Március 19-től a tanyagondnok és a házi gondozó elkezdte felmérni az igényeket, hogy az eddig ellátottakon kívül van-e olyan 65 év feletti, akinek a családja nem tudja megoldani, és az önkormányzat segítségét igényelné a bevásárlásban, gyógyszerek kiváltásában, illetve az ebédszállításban.

Az önkormányzat konyhája folyamatosan üzemel, hiszen ellátja a szociálisan rászorultakat és azokat is, akik eddig igénybe vették az étkeztetést.

Amennyiben valaki szeretne bekapcsolódni az étkeztetésbe, az önkormányzat munkatársainál lehet jelezni a 78/521-941-es telefonszámon munkaidőben, illetve a tanyagondnoknál a 70/514-8170-es telefonszámon.

Március 23-tól önkormányzati forrásból elkezdődött a mosható textil szájmaszkok varrása és kiosztása a dolgozók részére.

Március 25-től önkéntes, segítőkész lakosok felajánlásának köszönhetően megkezdődött a lakosok részére is az ingyenesen igényelhető textil szájmaszkok gyártása, melyek kiosztása március 30-tól folyamatos, az igénylések sorrendjében. Ezúton köszönjük önzetlen felajánlásukat a segítőknek, valamint kitartó munkájukat, hogy segítséget nyújtanak az önkormányzatnak a cél megvalósításában, hogy minden imrehegyi lakos számára biztosított legyen az ingyenes szájmaszk.

Március 30-tól azon gyermekek részére – akik számára igényelték szülei – napi egyszeri meleg ételt biztosítunk kiszállítással az önkormányzat konyhájáról, intézményi gyermekétkeztetés keretében – tájékoztatta hírportálunkat Lavati Gabriella polgármester.

-Varga Eszter-
Fotók: Lavati Gabriella

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (5 db kép)
MEGOSZTÁS