Soltvadkert Város polgármestere juttatta el hozzánk az alábbi közleményt, amely felhívja a figyelmet arra, hogy a Vadkerti-tó körüli területet is érinti az országos kijárási korlátozás!

-Hirdetés-

Tisztelt Soltvadkertiek!

2020. március 28-tól Magyarországon bevezették a kijárási korlátozást, amely azóta is érvényes, tehát a most kezdődő hosszú hétvégét is érinti. Bármennyire is alkalmas az időjárás kirándulásra és egyéb szabadidős tevékenység eltöltésére,  felhívom a figyelmet arra, hogy a 71/2020. (III. 27.) Korm. rendelet alapján TILOS csoportos tevékenységeket végezni.

Soltvadkerten és a Vadkerti-tó területén nem szeretnénk szigorítást bevezetni, azonban kérem Önöket, hogy tartsák be a kijárási korlátozást. MARADJANAK OTTHON!

Amíg a kijárási korlátozás hatályban van, addig TILOS a Tó területén is a hétvégi bográcsozás, sütögetés, csoportos sporttevékenységek végzése. Nem szeretnénk sem a horgászok, sem a kocogók, sem a kerékpáros emberek egyéni tevékenységeit betiltani, azonban a csoportosulásokat nem engedélyezzük.

A korlátozó intézkedések betartását a rendőrség és a polgárőrség is fokozottan fogja ellenőrizni a településünkön, és a tó környékén egyaránt.

Emellett szeretném felhívni arra is a figyelmet, hogy tűzgyújtási tilalom  van érvényben. Tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében. Ide kell érteni a tűzgyújtási tilalom térképen jelölt területeken található tűzrakó helyeket, a vasút és közút menti fásításokat, valamint a parlag és gazégetést is.

Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi bírsággal sújtható!

Kérem önöket, hogy legyenek továbbra is fegyelmezettek és tartsák be az előírásokat, a rendeletek szabályozásait!

Együtt sikerülhet, vigyázzunk egymásra!

Tisztelettel:

Temerini Ferenc s.k.

polgármester

MEGOSZTÁS
Írta: vira