Írta: vira

A koronavírus terjedése elleni küzdelem céljából, újabb polgármesteri intézkedést vezetnek be Kiskőrösön. Domonyi László polgármester közleményben szólította fel a város közigazgatási területén működő üzletek mindegyikét, hogy szerdától csak azokat a vásárlókat engedjék be üzlethelyiségeikbe, akik viselik a védőmaszkot. Továbbá az üzlethelyiségekben lehetőleg 10 négyzetméterenként 1 fő tartózkodjon csak, szintén szerdától.

Tehát szerdától Kiskőrösön üzletekben kötelező a védőmaszk használata a vásárlóknak és az eladóknak egyaránt.

-Hirdetés-

Ennek előzményeként az utóbbi 2 hét során valamennyi kiskőrösi háztartásba eljuttatták a képviselőkön keresztül a polgármester által beszerzett háztartásonként 2-2 maszkot kísérőlevéllel együtt.

Az előző napokban sok ehhez kapcsolódó változást tapasztalhatunk a vásárlóhelyeken.

Kormányzati intézkedésre 09:00-12:00 között csak 65 éven felüliek vásárolhatnak, tartózkodhatnak, melyet tapasztalataink szerint be is tartanak az üzletek.

Több üzletben csak meghatározott létszámú vásárlót engednek be egyszerre (3-5 fő egyszerre), annyit, ahány eladó, kiszolgáló személy található az üzlethelyiségben, a többieknek az üzlet előtt kell várakoznia.

A kialakult helyzet rendkívüli ezért mindenki lehetőség szerint legyen türelmes és tartsuk be a saját biztonságunk érdekében meghozott rendelkezéseket!

(Minden kiskőrösi háztartásba eljuttattak 2 db védőmaszkot. Ha Ön nem kapott, jelezze azt kedden választókerületi képviselőjének, vagy a polgármesteri titkárságon! 78/311-122. )

Sajtóközlemény 
Kiemelt kép: illusztráció 

MEGOSZTÁS