Oszlopáthelyezések, modernizálás, új kábelek

Nem, ez nem tanyavillamosítás és nem is önkormányzati projekt. Az ügy országos, de az eredménye kézzelfogható lesz: kevesebb áramkimaradás. Hátterében egy országos rendelet áll.

-Hirdetés-

Minden egyes trafókörzetet több (legalább három) irányból kell ellátni. Ezt a döntést évekkel ezelőtt hozták meg, és az a lényege, hogy az elektromos áram elosztópontjai akkor is működjenek, ha az áramellátás (az egyik irányból) akadozik.

Régi elrendezésű vezetéktartó, amit a háromszögű vált fel

A szerelési munkálatok színhelye a Vadkerti-tó és környéke. A cél az, hogy a bócsai nagyfeszültségű hálózatot összekössék a kiskőrösi ággal. Így többirányú lesz az ellátás. A felújított vezeték Feketehalom felől, a kemping út mentén, a tó mögötti „Telefonos úton” halad majd végig (részben föld alatt).

Új típusú oszlop

A felújítás lényeges elemei:

  • bővülő kábel-keresztmetszet
  • áttérés a háromszögletű szabvány-elrendezésre
  • korszerű villámvédelem
  • erősített, új típusú, beton oszlopok
  • a hálózat könnyebben szerelhetősége
  • a biztonság növelése

A kisbócsaiak is örülhetnek,

hiszen az áramszolgáltatás oda-vissza működik. Ha ott nincs rendben valami, akkor a Vadkerti-tó irányából érkezik az áram. Hogy pontosan mikor és milyen formában történik a hálózati áram pótlása, azt a központi vezérlés (diszpécser + automata) dönti el.

A beruházás üzembe helyezése valószínűleg május közepén, egy előre jelzett áramszünet keretében történik. (Na jó: NEM keretében, hanem az áramszünet alatt…)

Káposzta Lajos

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (11 db kép)
MEGOSZTÁS