A koronavírus terjedésének megakadályozása és lassítása érdekében Magyarország Kormányának előirányzatait és a helyi adottságokat figyelembe véve Petz János, Páhi polgármestere is meghozta a szükséges intézkedéseket.

-Hirdetés-

Páhi községben a figyelemfelkeltés, a megelőzés, az óvintézkedés és a járványkezelésre való felkészülés stádiumában tartanak.

A polgármester levélben tájékoztatta a lakosságot a szükséges rendelkezésekről. Felhívta a figyelmet arra, hogy állampolgári kötelességünk figyelni egymásra, a magunk, a családunk és a környezetünk egészsége érdekében.

Az élet nem áll meg a járvány idején, a polgármesternek és az önkormányzat dolgozóinak is rengeteg a teendője

Az intézmények működéséről, elérhetőségekről, nyitva tartásról is mindenki kellőképpen tájékozott. Az óvodában is elindult a távoktatás, emellett az óvónők ingyenes szájmaszkokat varrnak a lakosság részére. Felmérték az igényeket a közétkeztetésre és a szociális gondozásra, bár a faluban eddig is működött a gondozásba vett idős emberek ellátása.

A visszajelzések után jelenleg 28 főről gondoskodik a falu. Az elmúlt időszakban a külföldi munkájuk miatt 7 fő került hatósági házi karanténba, mindannyian egészségesek.

Ottjártunkkor is dolgoztak a szájmaszkok készítésén

“Biztonsági okokból vásároltunk kül- és beltéri felület fertőtlenítőszert. A zártabb közösség miatt nem látom indokoltnak még a közterületek folyamatos fertőtlenítését, de szükség esetén a keverékből kellő mennyiség áll rendelkezésre.

Továbbá megrendeltünk 5000 db nylon kesztyűt, amit a háztartások számára fogunk biztosítani. Egy ózongenerátor beszerzése is folyamatban van, amivel lehetőségünk lesz akár komplett háztartások vegyszermentes fertőtlenítésére”  

– számolt be hírportálunknak Petz János polgármester.

B.M

MEGOSZTÁS