Vasárnap délelőtt Akasztón, a Petőfi Sándor utcában telekrendezés közben egy furcsa tárgyra lettek figyelmesek a telek tulajdonosai.

-Hirdetés-

Mint később kiderült egy bombát találtak, melyet a kiérkező rendőrök lefényképeztek és a fényképet továbbítottak a tűzszerészeknek, akik az elemzés után megállapították, hogy a tárgy egy nem veszélyes bombának minősül.

Az esetről a megtaláló Budai Péter öccse, Budai Dániel így számolt be:

“Vásárolt egy telket a bátyám az elmúlt hónapban, tervezi, hogy kezelésbe veszi, hogy a későbbiekben esetleg építeni tudjon oda. Épp takarították a barátnőjével a telket, amikor az utolsó kapavágásba megakadt neki valami. Azt gondolta, hogy már megint egy borosüveg lehet, mikor teljesen kiszedte és jobban szemügyre vette, egyből sejtette, hogy ez egy bomba lehet. Látszott, hogy sérült lehet, így inkább tárcsázta a 112-öt, hogy ilyenkor mi is a teendő?! Mondták, hogy távolodjanak el a tárgytól és várják meg míg a kollégák intézkednek. Meg is érkeztek rövid időn belül. Körbekerítették illetve lefényképezték, majd továbbították a tűzszerészeknek. Ők addig a helyszínen tartózkodtak, míg a fénykép elemzése folyamatban volt, mivel nem lehetett tudni mennyire komoly. Végezetül annyi információt kaptunk, hogy 30 napon belül el fogják szállítani, mivel nem minősül “veszélyesnek”. Értesíteni fognak, ha érkeznek a tűzszerészek.”

Mint a beszámolóból is kiderült, ha valaki ilyen tárgyat talál, akkor érdemes először a 112-es segélyhívószámot tárcsázni, és ők tájékoztatnak a további teendőkről.

-Beniczki Dávid-

MEGOSZTÁS