Sikeres TAO pályázatnak köszönhetően komoly beruházások kezdődtek el a Kiskőrösi Városi Sporttelepen. A munkálatok első fázisaként megújult az öltöző épülete és két kisméretű műfüves pálya került kialakításra.

Az újabb nagyberuházás a 2018/2019-es szezonra elnyert TAO pályázatból valósulhat meg, mely keretében megújulhatnak a labdarúgó pályák és a nézőtér.

-Hirdetés-

A munkálatokról a sikeres TAO pályázatot benyújtó Kiskőrösi LC részéről Somlyai Péter elmondta, hogy a klubnál folyamatosan megpróbálnak élni a támogatási lehetőségekkel. Most a 270 millió forint értékben elnyert TAO pályázatból kezdték el a labdarúgó pályák felújítási és a lelátó építési munkálatait.

Mivel a koronavírus helyzet miatt most nincs edzés és mérkőzések sem, így hozzákezdtek a beruházás kivitelezéséhez. A sporttelepen dolgozó gépek és szakemberek most nem zavarják a klubnál folyó munkát. A lelátó mögötti rész teljesen megújul, ahol kialakításra kerül egy 60×40 méteres játéktér, ami használható lesz az utánpótlás és a megyei I. osztályú női csapatainknál bajnoki mérkőzésekre. Ezen a részen terveznek még négy olyan kisméretű pályát kialakítani, ami 20×40 méteres játéktérrel rendelkezik.

A beruházás során a sporttelep összes labdarúgó pályájánál öntözőberendezés épül ki és új füvesítés lesz a lelátó mögötti részen, valamint a lőtér melletti játéktérnél. A lelátó olyan módon újul meg, hogy műanyag székes ülőhelyek lesznek és összesen mintegy 700 férőhelyes lesz. A nézőtér középső része, jobbra és balra mintegy 30-30 méteren könnyűszerkezetes fedést kap, ahol 400 szurkoló ülhet majd le. Itt a fém vázszerkezeten egy ponyva jellegű felső rész lesz, ami majd megvédi a nézőket a tűző napsütéstől és az esőtől. Ez a tetőszerkezet nem kötött építési engedélyhez és akár NB II-es mérkőzés lejátszásához is megfelelő lenne.

A lelátón a tervek szerint 700 műanyag ülőhelyet alakítanak ki.
A Kiskőrösi LC vezetői megtekintették a soroksári stadion lelátójának fedett részét és hasonlót szeretnének kiépíteni.

A tervek szerint a kispadok felőli oldalon és a lőtér melletti pályánál mobil lelátók kerülnek majd elhelyezésre. A beruházás során a lelátónál a fák kivágásra kerültek, melyek gyökerei már annyira benőttek a Május 1. utca felőli játéktérre, hogy baleset és sérülésveszélyessé váltak. A fedett lelátó rész hátsó földes részén lesz egy kisebb elbontás, kiigazítás is.

Fontos megjegyezni, hogy a lelátó mögötti részen csak a beton nézőtér teljes elbontásával és áthelyezésével lehetett volna kialakítani szabvány méretű pályát. A Május 1. utca felőli részen és a lőtérnél található játéktérnél is körben a kerítéseknél végig labdafogó hálók lesznek kiépítve. Az elképzelések között szerepel még, hogy az atlétika pálya körüli korlátot elbontják és zöld sövénnyel váltanák ki, valamint a centerpálya körül térkő vagy egyéb borítású járdát építenének. Beadott a klub egy pályázatot műanyag borítású (rekortán) háromsávos futópálya építésére is a centerpálya körül. A 2019/2020-as utánpótlás támogatásra is pályáztak a TAO-ban sporteszköz vásárlásra, utazási, valamint edzői díjak költségeinek fedezetére. Beadta a klub a 2020/2021-es évadra is a TAO pályázatot szintén utánpótlás támogatására, ami tárgyi eszköz beruházást is tartalmaz, melyben szerepel egy 9 személyes kisbusz beszerzése is.

Az edzők elfogadták, hogy most nincs bérkifizetés

A csapatról elmondta, hogy a koronavírus helyzet miatt hozott intézkedésekhez igazodva nincsenek edzések a klub keretin belül. Egyénileg a játékosok közül van, aki fut, mozog alkalmanként, de a közös edzéseket még kisebb csoportokban sem fogják elkezdeni. Mindenben igazodnak a Magyar Labdarúgó Szövetség és a kormány előírásaihoz, ajánlásaihoz. A klubnál márciusban fél hónapot tudtak dolgozni az edzők, akiknek a félhavi bérük kerül kifizetésre. A klub vezetése beszélt minden edzővel, akik megértették és elfogadták, hogy a jelen helyzetben munkavégzés hiányában semmilyen bért nem fizetnek ki. Az edzők partnerek voltak ebben és tudomásul vették, hogy valamilyen módon át kell vészelni a mostani időszakot. Az egyesület mögött nincs olyan komoly támogató, ami lehetővé tenné, hogy munkavégzés nélkül is tudjanak edzői díjakat fizetni.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (11 db kép)
MEGOSZTÁS