Írta: vira

Kiskőrösön a KSZC Wattay Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma a legújabb technikát, a 3D-s nyomtatást állította a védekezés szolgálatába. A Wattayban az egész arcot védő plexi pajzs nyomtatását határozták el azért, hogy az egészségügyben, valamint a szociális szférában dolgozók vírus elleni védekezését megkönnyítsék.

Az arcpajzsok a KSZC Wattay Digitális Közösségi Alkotóműhelyében készülnek Fagyal Zoltán műhelymester munkája által.

-Hirdetés-

A koronavírus-fertőzés ellen hatékony védekezési eszköz az arcvédő pajzs viselése, hiszen csökkenti a kórokozókkal történő érintkezés kockázatát, ugyanakkor lehetővé teszi az egyéb védekező eszközök (pl. maszk) egyidejű használatát. Könnyű súlya és állítható fejmérete miatt kényelmes viseletet biztosít, az átlátszó pajzs pedig nem korlátozza a látási viszonyokat. Anyaga ellenáll az alkoholbázisú fertőtlenítőszereknek, ezáltal lehetővé téve a többszöri viselést.

A pajzsokat Sipos Ajtony Levente lelkipásztor, intézményvezető vette át Franczia László igazgatótól

A Kiskunhalasi Semmelweis Kórház után, most a keceli Csendes Ősz Idősek Otthona, a kaskantyúi „Harmónia” Integrált Szociális Intézmény, valamint a Soltvadkerti Református Idősek Otthona munkatársai részére adományoztak arcvédő pajzsokat, sőt hamarosan a kiskőrösi Jó Pásztor Evangélikus Szeretetotthonba és a Kiskőrösi Önkormányzat fenntartásában működő Idősek Otthona részére is szállítanak több mint 20 darabot.

A plexik anyagát ezúttal is Antóni Zsolt keceli vállalkozó bocsájtotta rendelkezésükre térítésmentesen, amit a lézeres megmunkálás után a 3D nyomtatott keretekre illesztettek.

Palásti Viktor intézményvezetőnek Fagyal Zoltán műhelymester adta át az arcpajzsokat

Az arcpajzsok kiszállításában Franczia László igazgató mellett, Fagyal Zoltán, a DKA műhelymestere is részt vesz.

Kutyifa Icu 

MEGOSZTÁS