A Magyar Falu Program keretében –MFP-TFB/2019 Falu és tanyagondnoki szolgálat támogatásával valósulhatott meg Tázláron a szolgálati gépjármű cseréje, egy új Volkswagen Transporter Kombi kisbusz tulajdonosai lehettek.

-Hirdetés-

2014-ben indítottuk Tanyagondnoki szolgálatunkat, az akkoriban meglévő Suzuki Swifttel, melyet még régebben egy vállalkozó adományozott, de az a jármű ma már több, mint 18 éves, ezért szükségessé vált cseréje- tudtuk meg Bán Róbert polgármestertől, aki  a magyar népviseletek napjához méltóan öltözve jelent meg . Az átadásra Soltvadkerten április 24-én az ország jelenleg legnagyobb gépjárműparkjával rendelkező Autocent Kft. telephelyén került sor.

Egy tanyagondnoki körzetet látunk el, a külterületi lakosok száma 490 fő, Szalainé Csendes Márta tanyagondnok koordinálásával biztosítjuk az itt élők életkörülményeinek javítását. Többek között közreműködünk az étkeztetésben, bevásárlásban. Amennyiben szükséges a betegeket egészségügyi intézménybe szállítjuk, de be szoktunk segíteni az általános iskolások versenyekre szállításába is. Persze ez utóbbit a koronavírus most felülírta.

Jelenleg nincs külön szabályozás a településen, de a szájmaszk viselésére kérjük a lakosokat a közterületeken és a boltokban. Maszkokat folyamatosan ingyen osztunk a hivatalban és a művelődési házban is lakóink számára. A szociális ellátottjaink száma kb. 20-30 százalékkal nőtt, ami még kezelhető. A segítségnyújtásból az önkormányzati dolgozók is kiveszik részüket, például ebédidőben olyan útvonalon megyünk haza, hogy másnak is tudjunk vinni meleg ételt- számolt be az aktuális helyzetről a polgármester.

B.M

MEGOSZTÁS