Írta: vira

Schnürlein Andor, a Vadkert Komszolg Kft ügyvezetőjétől megtudtuk, hogy a hétvégén elindult a Vadkerti-tó strand és kemping teljes területén az ingyenes Wi-fi hálózat tesztüzemeltetése. A tó üzemeltetője kiemelte, hogy a strand területén jelenleg is zajlanak a felújítási munkálatok, melynek az is részét képezi, hogy ingyenes Wi-fi hálózatot építenek ki az ide látogató vendégek részére.

A héten kiépítették a teljes hálózatot, amelynek a tesztüzeme el is tudott sikeresen indulni. Mi is kipróbáltuk kollégáimmal, remekül használható már most is az ingyenes internet elérés. Bár a hétvégi szél nem feltétlenül alkalmas a tó körüli szabadidős tevékenységre.

Wi-fi bejelentkezési képernyő
Wi-fi bejelentkezési képernyő
-Hirdetés-

Mostantól okostelefonokról, táblagépekről, laptopokról is tudunk dolgozni, személyes ügyeket intézni akár a tó partjáról is. Temerini Ferenc polgármester kiemelte, hogy ez a fejlesztés mennyire fontos a turizmus fejlesztése szempontjából és emellett reméli, hogy a fiatalok még inkább érezni fogják, hogy érdemes kimozdulni a tó partjára.

Jómagam is azt gondolom, hogy ezzel a fiatalokat is meg tudja szólítani a város vezetése, gondolnak az ő szabadidő eltöltési szokásaikra. Ma már minden olyan közösségi téren szükséges smart eszközöket bevonni, amely kielégíti a mai kor igényeit.

Bízzunk abban, hogy a tesztüzem után is beszámolhatunk a fejlesztés sikerességéről.

-Molnár Elvira-