Az idei év szeptemberétől Kiskőrösön a két általános iskolában hat 1. osztály indul. A Bem és a Petőfi iskolában is 3-3 1. osztály lesz a következő tanévtől. Riportsorozatunkban a leendő 1. osztályos tanító néniket mutatjuk be.

-Hirdetés-

A KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájában az 1. B osztályosainak Turákné Harangozó Andrea lesz az osztályfőnöke.

 

-Milyen szakmai háttérrel kezdi el a munkát majd az 1. osztályosoknál?
-Több évtizede ugyanebben az iskolában dolgozom. Alkalmazkodva a kor igényeihez, az általános iskolai tanítói végzettségem mellé az orosz és az angol szakot is elvégeztem. Idén nagyszerű lehetőséget kaptam, hogy a német nemzetiségi tagozat leendő osztályfőnöke lehetek. Hatalmas dolognak tartom egy másik nyelv tanulásának mielőbbi elkezdését már egészen kis korban. Folyamatosan képzem magam, mert fontosnak tartom szakmai fejlődésemet. Legfőbb célkitűzéseim a munkám során a pozitív, barátságos légkör kialakítása, mindezt a keresztény valláson alapuló nevelés alapelveinek és a bizalom megteremtésével.

-A tanítással kapcsolatban mi a hitvallása?
-Szeretem a színes, változatos tanórákat, leendő első osztályos diákjaimnál is szeretném elérni, hogy biztos alapokra helyezzem tudásukat, a tanulókkal és szüleikkel pedig családias atmoszférát alakítsunk ki és mindezt szeretetben és együtt gondolkodva. Hatalmas élmény, hogy 4 évig figyelhetem, segíthetem előrehaladásukat, fejlődésüket, úgy ahogy a mostani osztályomat és az eddigieket, akik ügyesek, okosak és szívesen végeztek minden feladatot. Nehéz lesz az elválás. Bízom benne, hogy a leendő elsős diákokból is ilyen szorgalmas kisiskolások válnak majd. Az elmúlt évek során tanítványaimmal megyei, városi versenyeken is sok sikert értünk el.

-A koronavírus miatt kialakult helyzetet, hogyan éli meg?
-A mostani rendkívüli távoktatás egy új kihívás, sok újdonsággal ismerkedhetünk meg, amelyek gyerek, szülő, pedagógus számára is nagyon hasznosak. Várom a kis elsősöket sok szeretettel, hiszen egy újabb szakasz kezdődik az ő életükben és az én pedagógiai pályámban is.

Filus Tibor

MEGOSZTÁS