Írta: vira

Már több mint 20 mázsa tartós élelmiszer gyűlt össze abból az adománygyűjtésből, mellyel többek között a rászoruló családoknak segítenek.

Az élelmiszer mellett pénzadományt is felajánlhatnak az adakozók, amelyről elmondható, hogy már elérte a tekintélyesnek mondható 1.3 millió forintot. A befolyt összegből az önkormányzat már vásárolt egyszer használatos orvosi maszkokat az idősek otthona számára, illetve ebből finanszírozták a szükséges fertőtlenítőszerek beszerzését és előállítását is, tájékoztatta a portálunkat Agócs Ákos önkormányzati képviselő. A védőfelszerelésekből eddig 1000 darab egyszer használatos maszk és védőkesztyű került átadásra az idősek otthona részére, illetve készletezésre került további 2500 darab egyszer használatos szájmaszk és kesztyű, így az intézmény folyamatos ellátása is biztosított.

A szervezők kedden és csütörtökön 14 és 16 óra között, szombaton 7 és 9 óra között várják a felajánlásokat
-Hirdetés-

Mint hangsúlyozta, megkezdődött az adományok ajándékcsomagokká történő összeállítása is, melyet a keceli rászoruló családok között osztanak szét. Elsődlegesen olyan családokat keresnek fel, ahol a családfenntartó a vírus következtében elvesztette a munkahelyét, ezáltal a megélhetésük került veszélybe. A képviselő szerint az alapvető probléma az, hogy a kijárási korlátozás mellett fagykár sújtotta idén tavasszal a mezőgazdaságot. Több család esetében tudomásunk van arról, hogy napszámból keresik a kenyerüket, és az adománygyűjtés során felhalmozott élelmiszereket szétosztását ezen körben kezdjük el. Eddig több, mint 60 család részesült adomány csomagból.

Sorra érkeznek a felajánlások

A gyűjtött élelmiszerek másik része a közétkeztetésben is felhasználásra kerül, és ezek mellett tartalékállományt is képez az önkormányzat egy esetleges szigorúbb kijárási korlátozási való felkészülés jegyében. Így azon családok számára, akik jelentősebb tartalékkal nem rendelkeznek, segítséget tudunk adni.  

Mint ismeretes, a kezdeményezés Haszilló Ferenc polgármester úrtól származik, az ő hívására az önkormányzat civil szervezetekkel is kötött együttműködési megállapodást az akció sikeres lebonyolításának érdekében. Így civil oldalról részt vesz az Egyházi Oktatásért Alapítvány Ridegné Szilágyi Bettina vezetésével, a Kunsági Ökofit Egyesület, mely szervezetek segítettek a pénzbeli adománygyűjtésben, annak kezelésében valamint a gyűjtési munkában is. Az adománygyűjtés során Badacsonyi Tamás magánszemély is hathatós segítséget nyújt, mind a szállítóeszköz biztosításában, mind a raktározás során, és akinek kezdeményezései és ötletei nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a civil és önkormányzati összefogás megvalósulhatott, tájékoztatott Agócs Ákos önkormányzati képviselő.

A szervezők továbbra is várják a nagylelkű adományokat Kecelen a legnagyobb szupermarket parkolójában az alábbi időpontokban: Kedden és csütörtökön 14 és 16 óra között, valamint szombaton reggel 7 és 9 óra között. 

Kiss Tamás

MEGOSZTÁS