Írta: vira

Már a Magyar Közlönyben is megjelent a kormányrendelet, miszerint az anyák napjára való tekintettel a hétvégén teljes nyitvatartási idő alatt lehet vásárolni a virágüzletekben.

-Hirdetés-

Orbán Viktor szerda este a közösségi oldalára feltöltött videóban jelentette be, hogy a védekezés új szakaszba léphet, megpróbálhatjuk újraindítani az életet Magyarországon, de csak fokozatosan és szigorú menetrend szerint.

A miniszterelnök elmondta, mivel a fertőzés leginkább Budapesten és környékén összpontosul, ott a kijárási korlátozások továbbra is életben maradnak. Vidéken viszont a kijárási korlátozás helyett új védelmi intézkedéseket hoznak.

Az üzletek időkorlátozás nélkül nyitva tarthatnak, az éttermek, kávézók teraszai és kerthelyiségei is megnyithatnak, a szabadtéri strandok is látogathatóak lesznek. A másfél méteres távolság betartása és az arc eltakarása maszkkal, sállal vagy kendővel viszont az üzletekben és a tömegközlekedésben mindenhol kötelező lesz – jelentette be a kormányfő.

De beszélt arról is, hogy péntektől a virágüzletek korlátozás nélkül nyitva tarthatnak a vasárnapi anyák napja miatt.

“Az anyák napjára tekintettel 2020. május 1-jén, 2-án és 3-án az elsősorban dísznövényt árusító üzlet (a továbbiakban: virágüzlet) korlátozás nélkül nyitva tarthat. A virágüzletben a teljes nyitvatartási idő alatt megengedett a tartózkodás és vásárlás” – olvasható a Magyar Közlönyben.

A rendelet május 4-én hatályát veszti.

szeretlekmagyarorszag.hu

MEGOSZTÁS