Írta: vira

Cikkünkben felsoroljuk azokat a vendéglátóhelyeket, akik úgy nyilatkoztak, hogy a teraszaikon kinyitnak május 4-től, azaz hétfőtől.

Mint ismeretes a tegnapi napon Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy május 4-én, azaz hétfőtől vidéken a kijárási korlátozásokat eltörlik, helyette új, az eddiginél lazább szabályokat állapítanak meg. A mai Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter részletezte a változásokat, melyek szerint többek között május 4-től az éttermek, kávézók és szállodák teraszai kinyithatnak, és az üzletek korlátok nélkül lehetnek nyitva. A strandok, szabadtéri múzeumok kinyithatnak. A szolgáltatások korlátozások nélkül lehetnek nyitva.

Körbekérdeztük a térség menüszolgáltató éttermeit, kávéházait, vendéglátóhelyeit, hogy mire készüljenek vendégeik hétfőtől, azaz mely vendéglátóhelyek nyitnak ki teraszaikon.

Kiskőrös

-Hirdetés-

Hakan Kebab – rendes nyitvatartás szerint H-Szo 6:00-21:00, V:Zárva vannak. Házhozszállítást: 11:00-21:00 óra között vállalnak a nyitvatartási napokon.
PizzaPhone – rendes nyitvatartás szerint H-Cs:11:00-22:00, P-Szo:11:00-23:00, V:11:00-22:00
Bim-Bam Cukrászda – rendes nyitvatartás szerint 9:00-19:00
Petőfi Korzó Kávéház – takarítás, karbantartás miatt, a hétfőt követő napokban nyitnak meg a teraszon
Fortuna Étterem – Németh Pál, az étterem vezetője kérdésünkre elmondta, hogy az étterem hétfőtől nyit, a teraszon lévő asztalok és székek bővítésre kerülnek, hiszen a maximális teret ki szeretnék használni a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően. Az étterem reggel 8:00-tól este 20:00-ig lesz nyitva.
A Kurta Étterem is nyit hétfőtől. A nyitvatartási idő változatlan marad: H-Cs: 8-20-ig, P-Szo: 8-22-ig, Vasárnap: 9-20-ig lesz nyitva az étterem.
Kothencz Lajos, a Termál Étterem vezetője portálunknak elmondta, hogy az étterem május 6-án, szerdán fog kinyitni, az előkészületi munkák már befejeződtek: a takarítás,a tisztasági festés, a fertőtlenítés már megtörtént. Hétfőn a konyha áruval történő feltöltését tervezik, így a nyitás zökkenőmentesen meg tud történni. A fürdő esetleges újra nyitásáig délelőtt 10 és délután 15 óra között lesz nyitva az étterem. A menüztetés a 80 férőhelyes teraszon fog zajlani, így a vendégek kényelmesen, a jogszabályi feltételeknek megfelelően, legalább 1,5-2 méteres távolságban tudják elfogyasztani az ételeket. Az étterem belső része továbbra is csak az ételek elvitelre történő átvételére lesz nyitva.
A Kakuszi Benzinkút presszója is kinyit hétfőn, reggel 7 órától várják vendégeiket.
Az Art Café Pizzéria és Kávézó május 4-én fog kinyitni.  A pult reggel 9 órától este 10 óráig üzemel, míg a konyha 12 órától este 22 óráig. 12 és 15 óra között helyben fogyasztásra és elvitelre is lehetőség lesz, míg 15 órától kiszállítást is vállalnak. Érdeklődni és rendelni a 06-30/213-5333-as telefonszámon lehet. 
Május 6-án a Korona Pizzéria is megnyitotta kapuit. Hétfőtől-Szombatig 6-22 óra között, míg Vasárnap 7-22 óráig várják vendégeiket. Rendelésfelvétel: H-Szo: 11.00-21.30, V: 17.00-21.30 között a 06-78/413-333, vagy a 06-20/337-3148 telefonszámokon lehetséges. 

 

Soltvadkert 

Szent Korona Cukrászda – rendes nyitvatartás szerint

 

Kecel

Fürtös Vendéglő – rendes nyitvatartási idő szerint, asztalfoglalás ajánlott
Kókusz Caffe & Club – rendes nyitvatartási idő szerint
Keceli Halászcsárda – rendes nyitvatartás szerint
Dolce Vita Pizzéria és Étterem – nem tudják még

 

Akasztó

Oázis Cukrászda – rendes nyitvatartás szerint
Dominó cukrászda – rendes nyitvatartás szerint
Az Akasztói Horgászpark és Halascsárda jelenleg felújítás van, kiszolgálás nincsen az étteremben.

Cikkünket folyamatosan frissítjük, bővítjük!

Kiemelt kép: illusztráció

T.Z. 

MEGOSZTÁS