Avatar photo
Írta: Tóth Reni

Sajnálatos módon a koronavírus okozta kialakult helyzet a végzős diákokat is nagyban érinti, ugyanis a hagyományoktól eltérően idén ballagási ünnepség nélkül fogják elkezdeni az érettségi vizsgákat.

Hogy enyhítve legyen fájdalmuk, barátságos kezdeményezés vette kezdetét a Facebook-on: ballagás flash-mob, melynek lényege, hogy a diákok közösen hallgassák a már jól ismert ballagós dallamot, a Gaudeamus Igidur-t. Az eseményhez Szentgyörgyiné Szlovák Mária is csatlakozott, a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium intézményvezetője.

-Hirdetés-

Így május 1-jén, amikor is a ballagási ünnepély lett volna tartva, összefogva a Kiskőrös Kábeltelevízió Kft.-vel,a környék helyi televízióiban 10 órakor a ballagó diákokért szólt a dal. Az intézmény igazgatónője viszont nem csak ezt a kedves gesztust tette meg a diákok felé kimutatott együttérzéséről.

Miután véget ért a búcsúdal, a televízió előtt ülő meghatott diákok meglepetten vették észre, hogy egy búcsúvideó veszi kezdetét a képernyőn.  A videóban szerepeltek az elmúlt 4-6 év közös emlékei képeken és videókon keresztül, mely igazán megmelengette a diákok szívét.

Ezúton szeretném megköszönni minden végzős diáktársam nevében Szentgyörgyiné Szlovák Mária igazgatónő munkáját!

A négy ballagó osztály:

12/A- Döme Géza
12/C- Pivarcsiné Raffai Enikő
12/D- Szemerey Anna
12/E- Kissné Zsikla Edit

Sokan ablakban helyezett virágcsokorral fejezték ki együttérzésüket az elmaradt ballagás emlékére, míg mások hangosan szólaltatták a búcsúdalt. Mindenezek enyhítik a végzősök hiányérzetét, fájdalmát ebben a nehéz időszakban.

T.R.

MEGOSZTÁS