Írta: vira

A koronavírusos időszakban sajnos nem megoldható testközelből a felkészítés az intézményekben, de olyan nincs, hogy a kisiskolás ne adjon valahogyan meglepetést Édesanyák ünnepén.

-Hirdetés-

A KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájában a pedagógusok már hetek óta a legmodernebb eszközöket segítségül hívva skype-on, messengeren és videóchaten keresztül haladnak a tananyaggal. Ezen a héten kivétel nélkül minden osztályfőnök azon dolgozott, hogy a napi online oktatás mellett szigorúan titokban felkészítse tanítványát édesanyja köszöntésére.

„A gyerekek meghívót készítenek anyukájuknak, amiben a saját szobájukba hívják őket vasárnap 10 órára – elszavalják verseiket és átadják virágaikat, melyen a szirmok alatt édesanya egy-egy tulajdonsága lapul”

–  mondta egy második osztályos pedagógus.


Valahol ma több anyuka az ágyába kapta a reggelit, a neki szánt vers után pedig boldogan ölelte magához gyermekét.
Valahol a közösen (online) elkészített ajándék mellett ”kényeztetős” kuponok lapultak, melyet az anyuka kedvére beválthat: legyen ez akár ölelés, puszi, rendrakás mosogatás.

Valahol… Mindenhol ma az anyák és a nagymamák az ünnepeltek. Köszöntsük őket virággal, verssel, meglepetéssel vagy akár csak egy telefonhívással, egy virtuális öleléssel, de éreztessük velük, hogy mennyire fontosak számunkra!

Végezetül szóljon az alábbi Aranyosi Ervin versrészlet minden Kedves Anyának és Mamának:

“Egy darab vagyok belőled,
álmaid is rólam szőtted,
s ha jót adok a világnak,
azzal is csak téged áldlak!…
… Nagy a világ, cseppek vagyunk,
s reméljük, hogy nyomot hagyunk,
s ha világunk békés tanya,
neked köszönhetem, Anya!”
3.A osztály köszöntője

-Kincses-

MEGOSZTÁS