Írta: vira

A Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Szakgimnáziumban 85 diák kezdte meg ma reggel a középszintű érettségi vizsgát magyar nyelv és irodalomból, öt diák jelentkezett emelt szintű vizsgára ebből a tantárgyból. Mindenki időben megjelent, nem léptek vissza a vizsgától – számolt be hírportálunknak az intézmény vezetősége.

-Hirdetés-

A diákoknak már a múlt héten kiküldték elektronikusan a tájékoztatást, hogy kinek melyik ajtón kell bejönnie, illetve, hogy melyik teremben fog vizsgázni. A termekben tanárok várták őket, akik segítettek nekik a vizsga kezdetéig. A vizsga kezdete előtt az iskola lelkésze rádión keresztül egy rövid áhítatot tartott.

A higiéniai követelményeket betartották, mely szerint:
– a bejáratoknál maszkokat biztosítottak a diákoknak
– a tanárok maszkban és gumikesztyűben felügyeltek
– a folyosókon és termekben kézfertőtlenítőket helyeztek el
– egy teremben max. 9 diák ült, meghatározott helyük volt, 1,5-2 méterre egymástól
– az idősebb pedagógusokat nem osztottak be felügyelni, általános iskolai kollégáiktól kaptak segítséget.

„Összességében elmondhatom, hogy intézményünkben az első érettségi vizsga napján minden rendben zajlott, ami nemcsak a kollégák munkájának, hanem diákjaink fegyelmezett viselkedésének is köszönhető, hiszen ők is mindent megtettek annak érdekében, hogy betartsák az előírásokat” – mondta Horváth Kinga igazgatóhelyettes.

Maszkok érkeztek a kormányhivataltól, illetve a helyi óvónők is varrtak minden diáknak maszkot. Érkezett felajánlás tanárképzőt végzett volt diákoktól, illetve tanárok is jelezték, hogy segítenek a felügyeletben. A rendőrség egész délelőtt biztosította az iskola környékét, és a Hakan Kebab tulajdonosa minden diáknak és tanárnak felajánlott egy-egy üdítőitalt. 

És akkor nézzük pár diák véleményét:

„Nehezebbre számítottam, most úgy érzem, hogy jól sikerült. A novellaelemzést választottam, kicsit feladta a leckét, de az is jól ment. Nagyon izgultam előtte – ezen nem segítettek a vírushelyzet körüli intézkedések – de elmúlt az idegességem ahogy elkezdtük. Úgyhogy nem bántam meg, hogy nem mondtam le az érettségit. Bíztam magamban és ettől jobb lett. Kecskemétre adtam be a jelentkezésem óvodapedagógus szakra.” T. Renáta

„Szerintem sikerült jól megírni, nem igazán tudok olyan részt kiemelni, ami feladta volna a leckét – szerintem kiegyensúlyozott volt az egész. Erre, vagy legalább hasonlóra számítottam. Volt 1-2 feladatrész, ahol kicsit bizonytalan voltam, de ésszerűen szerintem ki lehetett hozni a megfelelő választ. Én a gyakorlati szövegalkotást, tehát hivatalos levél írását választottam, a novellaelemzés sem volt olyan bonyolult, sok dolgot lehetett írni róla és érthető volt. A holnapi az keményebb lesz, mivel emelt matematika érettségit írok. Mivel a BME VIK villamosmérnöki karára jelentkeztem első helyen, így sokkal nagyobb arányban adja majd a matek eredménye a pontszámom a felvételihez, mint a magyar.” Sz. Ábel

Kiemelt kép: Ábel
-Szilvi-

MEGOSZTÁS