Írta: vira
A veszélyhelyzet kihirdetését követően a kiskőrösi önkormányzat maximálisan 15 főben határozta meg a polgári házasságkötésre vonatkozóan, a jegyespárral, a tanúkkal és az anyakönyvvezetővel együtt a résztvevők számát.
“A fenti időponttól (márc. 16) számítva tíz polgári esküvőt tartottak Kiskőrösön a megfelelő óvintézkedések mellett. Ugyan fordult elő lemondás vagy más időpontra történő tervezett áthelyezés, de az esetek nagy részében minden a tervek szerint alakult. Május hónapban 4 hétvégi esküvőre van bejelentkezés. melyek közül az egyik egy vendéglátóhely kerthelyiségében lesz megtartva”
– nyilatkozta hírportálunknak Baranyainé Szabó Katalin anyakönyvvezető.
Hétfőtől igaz új szakaszba lépett a koronavírus-járvány elleni védekezés, vasárnap éjféltől több korlátozást is feloldottak, de a lakodalmak tartása továbbra sem engedélyezett vidéken sem.

A szűk családi körben tartandó esküvők maximalizált létszáma az alábbiak szerint változik 2020. május 5-től városunkban:
 
A Kiskőrösi Polgármesteri Hivatal Dísztermében a jegyespáron, a házassági tanúkon és az anyakönyvvezetőn kívül maximum 25 fő vehet részt a házasságkötés polgári szertartásán.

-2020. május 4-én hatályba lépett a védelmi intézkedésekről szóló 168/2020. (IV.30.) Korm. rendelet (a továbbiakban Rendelet).
-A Rendelet 2.§ (1) bekezdésére valamint a 6.§ (1)-(2) bekezdéseire figyelemmel a polgári házasságkötés engedélyezett, de a szertartások során biztosítani kell a védőtávolság- 1,5 méter- megtartását a vendégek között.
-A Kiskőrösi Polgármesteri Hivatal Díszterme területe, valamint a fenti jogszabály hivatkozott rendelkezései alapján került meghatározásra a teremben tartózkodók maximális létszáma.
-A Díszteremben a fenti szabályok figyelembevételével a széksorok elrendezése a házasságkötés napja előtt kialakításra kerül.
-A Hivatal folyosóján a polgári szertartás alatt vendégek nem tartózkodhatnak.

 

-Hirdetés-

-Kincses Szilvi-

 
MEGOSZTÁS