Írta: vira

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat támogatásával meghirdetésre kerülnek a Bács-Kiskun Megye Pálinkája 2020 és a Bács-Kiskun Megye Legeredményesebb Pálinkafőzdéje 2020 címek. Célunk többek között a pálinka kulturált fogyasztásának népszerűsítése, a pálinka, mint hungarikum népszerűsítése valamint a pálinkával kapcsolatos fogyasztói szemlélet pozitív befolyásolása és a kereskedelmi főzdék munkájának elismerése Bács-Kiskun megyében.

-Hirdetés-

Nevezni a versenyre 2020. május 25 – ig lehet a nevezési lap beküldésével és a nevezés díjának megfizetésével, melynek összege tételenként 7000 forint. A főzdék az általuk nevezett tételek nevezésével kerülnek versenybe.

A nevezési lapot elektronikusan a sipos.sandor@bacskiskun.hu e-mail címre vagy postai úton a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat, 6000 Kecske­mét, Deák Ferenc tér 3. címre lehet beküldeni.

A nevezési lapot a verseny szabályzatának melléklete tartalmazza, melyet a következő linkre kattintva érhet el: http://adattar.bacskiskun.hu/megyepalinka/versenyszabalyzat2020.pdf

Nevezni az alábbi kategóriákban megadott gyümölcsökből készülő pálinkákkal lehet:

  • Meggy vagy cseresznye
  • Alma, vagy körte, vagy birs
  • Kajszibarack, vagy őszibarack
  • Szilva, vagy kökény
  • Szőlő, vagy törköly
  • Egyéb, az előző kategóriákba nem besorolható pálinka

A zsűrizésre 2020. június 5-én kerül sor, melyet követően sajtóközleményben adunk tájékoztatást a díjazottakról.

Tekintettel a COVID-19 vírus okozta járványügyi helyzetre az esemény zártkörű, azon csak a bírálók és a technikai személyzet vehet részt.

A díjátadó ünnepségre a kijárási korlátozás enyhítését követően kerül sor, ahol a közgyűlés elnöke oklevélen adja át a Bács-Kiskun Megye Pálinkája 2020 címet, valamint az ezt hitelesítő címkéket.

További információ: http://adattar.bacskiskun.hu/megyepalinka/versenyszabalyzat2020.pdf

Sajtóközlemény
2020.05.06.

MEGOSZTÁS