A keceli II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda május 6-án adta ki hivatalos közleményét, mely szerint az idei tanévben az úgynevezett év végi vizsgát nem tartják meg a nyolcadikos osztályokban a koronavírus helyzet miatt.

-Hirdetés-

Berger József igazgatótól tudta meg hírportálunk, mit is jelent tulajdonképpen ez az év végi vizsga, és hogy kik vettek részt ebben a mostani döntésben.

„Az év végi vizsga egy általunk bevezetett rendszer, ahol is matematikából, magyar nyelv és irodalomból, illetve nyelvi osztályban még angolból és németből mérettetnek meg a tanulók. Az érettségi mintájára előre kiadott tételekből írásbeli és szóbeli vizsgát tesznek minden évben a nyolcadikosok, ezzel növelve a középiskolába való felkészülés hatékonyságát. Az iskola vezetése és az érintett munkaközösség-vezetők határoztak közösen úgy, hogy idén ez elmarad. A kialakult veszélyhelyzetben ez tűnt a legideálisabb megoldásnak.
Ettől függetlenül arra biztatom végzőseinket, hogy készüljenek továbbra is becsülettel, mert a középiskolák a megszokott, jól felkészült keceli diákokat várják a következő tanévben is!”

MEGOSZTÁS