Írta: vira
Az érettségik első két napján alkalmazott szigorú biztonsági intézkedések mellett folytatódtak szerda reggel 9 órától a vizsgák, a diákok közép- és emelt szinten történelemből írásbeliztek.
A kiskunhalasi készenléti rendőrség munkatársai felügyelet közben

A Kádár-rendszerről és a Numerus claususról is kaptak kérdést a végzősök. A szakértő szerint nem könnyű az idei feladatsor: „nagyon részletekbe menő választ várnak a diákoktól”

-Hirdetés-

Az antik kultúrával, középkori céhekkel és Mátyás külpolitikájával kapcsolatos feladatot is kaptak a diákok a középszintű történelemérettségi első, rövid feladatokból álló részében.

De nézzük a diákok véleményét:

Vida Ádám 12.A (Wattay)
-Érzésem szerint az első 12 feladat biztosan sikerült. Voltak benne nehezen értelmezhető feladatok, de azokat is meg lehetett oldani többszöri elolvasás után. Az esszék viszonylag könnyen megoldhatóak voltak, én a németországi terjeszkedések a II. világháború előtt és Károly Róbert gazdaság intézkedéseinek kifejtését választottam, amit kellemes témának tartok.
A négy év alatt folyamatosan ezekre a napokra készültünk, de az esszétételeket is kidolgoztuk az év folyamán, így nem okozhattak különösebb problémát a témakörök. Terveim szerint maradok ötödévben az iskolában, aztán majd, ahogy alakul.
Az érettségi tantárgyak közül az angoltól tartok leginkább, úgyhogy megyek is haza tanulni.

Vida Ádám

Ritter Roland 12.A (KEVI)
-A történelem érettségitől tartottam a leginkább, nem tartozik a kedvenc tantárgyaim közé. A számításaimnak megfelelt, persze volt pár feladat, ami nehézséget okozott, főként az évszámosak. Sokat készültem rá, úgy, hogy előző évi érettségi feladatokat oldottam meg, és témaköröket dolgoztunk ki.
I.Károly rendeleteit és Németország terjeszkedését választottam az esszében.
A vizsgadrukk inkább okozott stresszt, mint a koronavírus-járvány körüli szabályozások, én mindig a vizsga végén nyugszom csak meg. Budapestre a Fáy András Közlekedésgépészeti, Műszaki iskolába jelentkeztem, gépjármű-mechatronikai technikusi képzésre.

Ritter Roland

Mádai Marcell 12.A (KEVI)
-Összességében nem éreztem nehéznek a történelem írásbeli érettségit, inkább egy-két feladatrész volt, ami fejtörést okozott – ahol konkrét névre, évszámra kérdeztek rá.
Rövid esszében a kereszténység fő tanait választottam, a hosszú esszében pedig az ’56-os forradalom volt a témám. Az órai vázlatokat olvasgatva és a Zanza TV-t nézve készültem fel leginkább a történelem érettségire.
A tegnapi matematika emelt szintű érettségitől féltem a leginkább, nem is volt egyszerű, de bízom benne, hogy sikerült jól megírnom. Rám még a fizika vár, amitől szintén tartok kicsit.
A győri műszaki egyetemre, járműmérnöki karra jelentkeztem, másodsorban pedig Kecskemétre a GAMFra, szóval eléggé reál beállítottságú vagyok.

Mádai Marcell

Csütörtökön megkezdődnek az idegen nyelvi vizsgák, a diákok angolból tesznek írásbelit érettségit.

-Kincses Szilvi-

MEGOSZTÁS