A koronavírus-járvány miatt szigorú biztonsági intézkedések mellett, javában zajlanak az idei érettségi vizsgák.

-Hirdetés-

Azt, hogy a diákok, hogyan is látták eddig az idei érettségit, arról a csengődi Geiger Roland, a keceli Rideg Laura és az akasztói Rosta Kevin mondta el véleményét.

Geiger Roland (KEVI 12. C)

-Nem emeltezek semmilyen tantárgyból és nem is jelentkeztem továbbtanulni. Én inkább valami szakmát szeretnék tanulni. Úgy gondolom az iskola minden előírást szigorúan betart a védekezés szempontjából. Például kapott minden diák szájmaszkot, és aki kért gumikesztyűt is. A magyar és a matek feladatsor is korrekt volt szerintem. Meg tudtam írni őket a kitűzött cél szerint. Mindkettőben voltak olyan feladatok, amiből sok pontot össze lehetett szedni, és voltak nehezebb feladatok is, de úgy gondolom, aki készült egy kicsit, annak nem okozott gondot az egyik feladatsor sem. Érettségire való felkészülésre nem tartom a legalkalmasabbnak az online oktatást, de tanáraink úgy érzem kihozták belőle a maximumot.

Rideg Laura (Wattay 12. B)

-Én úgy gondolom, az idei érettségi teljesen felborította a végzős tanulók napirendjét. Elsősorban az online oktatás is szokatlan volt számunkra. Személy szerint nehezen tudtam felkészülni egy adott tantárgyból való számonkérésre, hiszen az érettségire is készülnünk kellett. Véleményem szerint a magyar és matematika érettségik középszinten nem voltak olyan nehezek, mint amire én számítottam. Legjobban a matematikától tartottam azért is, mert az mindig is nehezen ment számomra. Igazából teljes mértékben meg vagyok elégedve az eddig nyújtott teljesítményemmel kapcsolatban, hiszen a próbaérettségihez képest jobban teljesítettem. A szóbeli eltörlésével kapcsolatban viszont nem értek egyet, hiszen ez egy lehetőség lett volna a javításra. Az eddigi napokat elnézve teljes mértékben biztonságban érezhettem magam, mert pedagógusaink mindent megtettek annak érdekében, hogy biztonságban és nyugodt körülmények között érettségizhessünk. Ebben az évben nem mentem továbbtanulni, hiszen úgy döntöttem maradok az iskolában és elvégzem az ötödik évfolyamot.

Rosta Kevin (Bibó István Gimnázium, Kiskunhalas)

-A Bibó István Gimnázium végzős diákjaként 2020. május 4-én én is elkezdtem az érettségi vizsgákat. A helyszínre való megérkezéskor a bejáratnál rendőrök felügyeltek, hogy ne legyünk egymáshoz túl közel. Majd a belépéskor mindenkinek fertőtlenítették a kezét és maszkot is adtak, tehát összességében megfelelően védekeznek a vírus ellen. Hétfőn a magyar írásbeli két részből állt. Az első részben egy szövegértést és egy érvelést/gyakorlati szövegalkotást kellett megoldani 90 perc alatt. Majd a második részben egy novellát/verset kellett elemezni 150 perc alatt. Ahol én a novellát favorizáltam inkább. Összességében ez egy korrekt feladatsor volt. Kedden jött a matek, ahol szintén két részre volt osztva a feladatsor. Az elsőben 12 könnyebb feladatot kellett megoldani 45 perc alatt. Ezek szó szerint könnyűek voltak. A második részben már 135 perc állt a rendelkezésünkre, néhány nehezebb és gondolkodós feladatra, de aki tisztességesen felkészült, annak azért nem okozott nagy gondot. A következő két napban a történelem és az angol lesz még. Majd nekem május 18-án, hétfőn még egy emelt informatikával is meg kell küzdenem, ugyanis informatika szakra adtam be a jelentkezésem.

-Beniczki Dávid-

MEGOSZTÁS