Írta: vira

Ma reggel 9 órakor kezdődtek az idegen nyelvi érettségi vizsgák emelt és középszinten.

Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc. Az első feladatlap (olvasott szöveg értése) kitöltésére 60, a másodikéra (nyelvhelyesség) 30 perc állt rendelkezésre. 15 perces szünet után a hallott szöveg értésére vonatkozó feladatlap megoldása következett 30 percben, majd 60 perc állt rendelkezésre az íráskészséget vizsgáló feladatsorra.

-Hirdetés-

Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc. A vizsgán az előzőekben felsorolt típusú feladatlapok szerepeltek, ugyanabban a sorrendben, a feladatok megoldására fordítható idő azonban 70, 50, 30 és 90 perc.

Az íráskészséget vizsgáló feladatok megoldásához mindkét szinten használható volt nyomtatott szótár, a többinél a segédeszköz nem volt megengedett.

így vélekednek a kiskőrösi diákok a nyelvi érettségiről:

„Az angol érettségi nem jelentett problémát számomra, hiszen mindig is jó angolos voltam. Az első két részben voltak könnyebb, illetve nehezebb feladatok, de úgy gondolom, semelyik sem volt megoldhatatlan. A hallgatásban pedig a 3. feladat volt az, amelyikben már nagyobb eséllyel lehetett pontot veszíteni. A levélírás könnyű volt, mert jól kifejthető volt a téma. Nem készültem sokat az angolra, de így visszagondolva, ha nem is tanulok rá, úgy is sikerült volna sikeresen, jó eredménnyel megírnom az angolt. Azért meg kell említenem, hogy én már letettem az angol középfokú nyelvvizsgát, tehát ezért voltam ennyire biztos magamban.” Kurucz János (Wattay-12.B)

„Szerintem teljesen korrekt volt a nyelvi érettségi. Az első részben olvasott szöveg értése volt, majd jött a nyelvtani rész, ami komplexebb, kicsit nehezebb volt- azon egy kissé többet gondolkodtam. A hallgatás teljesen érthető volt, és a levél témákat is könnyen ki lehetett fejteni. Én Szekeres Mónikával készültem fel, aki a járványhelyzet alatt online órákat tartott nekünk. Egyébként én több éve dolgozok vele sikeresen, hiszen van felsőfokú írásbeli nyelvvizsgám is.
Budapestre jelentkeztem a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre, nemzetközi igazgatás szakra, amit már nagyon-nagyon várok. Bízom benne, hogy a nyelvvizsgám és a két emelt érettségim által lesz elegendő pontom, hogy felvételt nyerjek.
Én a történelem érettségitől tartottam a leginkább, mert emelt vizsgáztam belőle és rengeteg anyagmennyiséget kellett hozzá megtanulnom. Itt meg kell, hogy említsem Fodor Tamás tanár urat, aki szabadidejét feláldozva akár naponta többször is konzultált velünk a vírushelyzet ideje alatt. Ezúton is köszönöm neki!
A járványhelyzetet az iskola teljesen jól kezelte, kaptunk segítséget mindenben, csak az osztálytársaim hiánya volt nehéz számomra” Rohoska Dominika (KEVI-12.A)

„Úgy éreztem a mai érettségin nem voltak túlságosan nehezek a feladatok, bár a nyelvhelyességi rész okozott némi fejtörést. Angolból magántanár segítségével készültem fel, valamint otthon feladatokat oldottam meg. Amitől legjobban tartottam, az a történelem érettségi volt. A kecskeméti Neumann János Egyetemre Gazdaságtudományi karára jelentkeztem, gazdálkodási és menedzsment szakra.” Paragi Erika (KEVI 12.A)

A képen balról jobbra: Rohoska Dominika, Kurucz János , Paragi Erika

-Kincses Szilvi-

MEGOSZTÁS