Járvány idején, vidéken a legfontosabb elemek, a biztonság, a csend, a természetközelség megnyugtató hatással bír. Így van ez Tabdi életében is, ahol az emberek nyugodtak tudtak maradni a kialakult helyzetben. Fábián Sándor polgármester a legjobbakat reméli és ez idáig pozitívan állt hozzá mind az intézkedésekhez, mind a hétköznapi élethez.

-Hirdetés-

„A járványtól függetlenül, a kollégák dolgoznak a hivatalban azonban ügyfeleket csak kiemelten fontos ügyekben fogadunk és engedünk be az épületbe, a megfelelő védőfelszerelések használatával. Munkánk gördülékenységéhez, amikor szükséges volt külsős informatikus segítségét vettük igénybe. A tanulók online oktatását az intézmény fenntartója megoldotta. Mindenben olyan dologban, ami a napi életvitelhez szükséges feladat, segítjük az itt élőket, ebben rendelkezésünkre áll a két gondok és két fő házi-segítségnyújtó alkalmazott, valamint a család-és ifjúságvédelemmel foglalkozó kolléga”- tudtuk meg a polgármestertől.

Fábián Sándor, Tabdi polgármestere

Tabdi Községi Önkormányzata jelenleg is több fejlesztést valósít meg, így most készül el az orvosi és fogorvosi rendelő a hozzátartozó szolgálati lakással együtt, valamint egy zárt 250 négyzetméteres parkolóval.

Új aszfaltburkolatot kap a Vasút utca második része és a Táncsics utca. Szilárd útburkolatúvá válik a Rákóczi utca, így nem maradt földes út a belterületünkön. Elkezdődött az óvoda teljes belső felújítása is, amely során a konyha, iroda, vizesblokk és a két csoportszoba teljes felújításon esik át. Valamennyi helyiség új bútorzatot kap a felújítás során- részletezte Fábián Sándor a települést érintő fejlesztések kapcsán.

Továbbá beszámolt arról, hogy május 4-től nyitva van a Faluház, természetesen a megfelelő védőtávolságokat és felszereléseket használják ott is, a rendezvények nincsenek megtartva. A településen minden nap van háziorvosi ellátás, a fogorvosi ellátás is működik egyelőre a körzetben csak Páhi községben, a fejlesztésnek köszönhetően július 1-től Tabdin is.

Büszke lehetek az itt élőkre, hiszen mindenki fegyelmezetten betartotta és betartja az aktuális rendelkezéseket!

B.M

MEGOSZTÁS